Arafat a depus jurământul de învestitură ca ministru al Sănătăţii. Băsescu: Legea sănătăţii s-a ratat în ianuarie, poate până în decembrie reuşim depunerea la Parlament

Raed Arafat a depus, miercuri, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii, în faţa şefului statului, cu mâna pe Constituţie, el având pe masă atât Biblia, cât şi Coranul, la eveniment fiind prezenţi membri ai Guvernului şi consilieri prezidenţiali.

1468 afișări
Imaginea articolului Arafat a depus jurământul de învestitură ca ministru al Sănătăţii. Băsescu: Legea sănătăţii s-a ratat în ianuarie, poate până în decembrie reuşim depunerea la Parlament

Raed Arafat (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Pe masa pe care Arafat a semnat jurământul fuseseră puse Constituţia, Biblia şi Coranul.

Protocolul prevede obligativitatea ca cel care depune jurământul să ţină mâna pe Constituţie în timpul citirii textului.

La începutul ceremoniei, Traian Băsescu i-a spus lui Arafat că pe masă au fost puse Biblia şi Coranul.

"Domnul ministru, aveţi acolo şi Biblia şi Coranul, este opţiunea dumneavoastră", a spus Băsescu.

Arafat a citit jurământul cu mâna pe Constituţie.

Preşedintele Băsescu a declarat că singura sa rugăminte este legată de legea sănătăţii, spunând că "s-a ratat în ianuarie", dar poate pînă în decembrie se reuşeşte depunerea la Parlament.

"Domnule prim-ministru, domnilor miniştri, domnule ministru al Sănătăţii, ceremonia este foarte scurtă, iar, de data aceasta, având în vedere timpul scurt până la alegeri, n-am decât o singură rugăminte la dumneavoastră, legea sănătăţii. S-a ratat în ianuarie, poate până în decembrie reuşim să o depunem la Parlament. În rest, vă doresc mult succes şi să auzim numai de bine după alegeri", a spus Băsescu.

La finalul ceremoniei, Traian Băsescu a dat mâna cu miniştrii prezenţi şi a avut un scurt dialog cu ministru de Finanţe.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.

La începutul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătăţii, printr-un decret semnat de către preşedintele Traian Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici