Arafat: Atenţie maximă pentru gravida din Robeasca, moaşa este în legătură directă cu un ginecolog

Cea mai gravă situaţie medicală cu care se confruntă autorităţile este a gravidei din Robeasca, judeţul Buzău, la care nu au reuşit încă să ajungă echipajele, dar se încearcă toate variantele, moaşa din comună fiind în legătură permanentă cu un ginecolog, potrivit secretarului de stat Raed Arafat.

818 afișări
Imaginea articolului Arafat: Atenţie maximă pentru gravida din Robeasca, moaşa este în legătură directă cu un ginecolog

Raed Arafat (Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Avem mai multe zone în care sunt înregistrate diverse cazuri medicale cum ar fi în judeţele Prahova, Buzău, Călăraşi, Brăila, dar de departe cea mai gravă este aceea a gravidei din Robeasca pe care ne concentrăm toată atenţia. Din nefericire, până la această oră, niciun echipaj nu a reuşit să ajungă până la ea, nici măcar şenilatele. De aceea, am luat decizia ca să punem în legătură moaşa, care se află împreună cu gravida, cu un medic ginecolog", a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

El a mai spus că între timp autorităţile încearcă toate variantele pentru a ajunge la gravidă.

"Nu se pune problema să renunţăm, ba din contră căutăm toate soluţiile pentru a ajunge la ea", a precizat secretarul de stat.

Prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, după ce toate încercările, de aproape 12 ore, ale echipelor de salvare de la Buzău de a o prelua pe femeia însărcinată, în vârstă de 27 de ani, care trebuie adusă de urgenţă la spital pentru a i se face o operaţie de cezariană, au eşuat, a fost luată decizia de a se trimite forţe şi de la Brăila, în speranţa că aşa se va putea ajunge la domiciliul gravidei.

”Avem patru utilaje acolo care încearcă să desfunde drumul şi să preluăm femeia gravidă, s-o ducem la Făurei sau dacă va fi cazul la spital la Brăila”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX prefectul de Brăila Gheorghi OBreja.

Femeia la care încearcă să ajungă în prezent echipe de salvare atât din Buzău, cât şi din Brăila trebuie să ajungă urgent la un spital, reprezentând o urgenţă majoră pentru că este pe punctul de a naşte. Femeia de 27 de ani era programată la cezariană, însă naşterea s-a declanşat mai devreme decât se preconiza. Medicii trebuie să ajungă urgent la ea pentru că femeia trebuie dusă la maternitate şi supusă unei intervenţii chirugicale.
Gravida se afla la casa părintească în localitatea buzoiană Robeasca, împreună cu şeful de post din comună.

De la Buzău, spre Robeasca a plecat inclusiv o şenilată care a rămas blocată în nămeţi la un moment dat, fără a putea ajunge la destinaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici