Arafat: Situaţia de la Spitalul "Bagdasar" în cazul Hardy pare să ţină mai mult de Colegiul Medicilor

Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat, miercuri, că în legătură cu modul în care a fost tratat Hardy Chauncey în Spitalul "Bagdasar Arseni", raportul unităţii sanitare trebuie coroborat cu cel medico-legal, precizând că probabil va fi o situaţie care vizează mai mult Colegiul Medicilor.

390 afișări
Imaginea articolului Arafat: Situaţia de la Spitalul "Bagdasar" în cazul Hardy pare să ţină mai mult de Colegiul Medicilor

Arafat:Situaţia de la Spitalul "Bagdasar" în cazul Hardy pare să ţină mai mult de Colegiul Medicilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În cazul Spitalului «Bagdasar-Arseni» (unde baschetbalistul Hardy Chauncey a decedat în urma operaţiei la care a fost supus, n.r.) trebuie să aşteptăm raportul medico-legal. Pentru început au fost prezentate numai câteva rezultate, dar sunt aşteptate şi alte analize", a spus subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

Raed Arafat a precizat că în acest moment situaţia de la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală pare să ţină mai mult de Colegiul Medicilor.

"Nu vreau să discutăm despre ceea ce s-a întâmplat la Spitalul «Bagdasar-Arseni» înainte să avem toate datele. Să aşteptăm rezultatele finale", a subliniat subsecretarul de stat.

El a precizat însă că orice întârziere în transfer sau în acordarea îngrijirii medicale de specialitate într-un caz grav poate însemna "deteriorarea stării pacientului sau, mai mult, agravarea stării acestuia".

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminică, la scurt timp după ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti, unde a fost adus în urma unei agresiuni petrecute într-un local din Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 4.00, un coechipier al baschetbalistului l-a găsit pe acesta căzut în zona ringului de dans din localul "Emotione", în stare de inconştienţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici