ArcelorMittal Galaţi disponibilizează muncitori şi angajează ingineri

Seria autodisponibilizărilor la combinatul siderurgic gălăţean ArcelorMittal Galaţi va continua şi în acest an, administraţia dorind să renunţe la serviciile a aproximativ o mie de muncitori, dar, în acelaşi timp, vor fi angajaţi 200 de ingineri şi tehnicieni.

86 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal Galaţi disponibilizează muncitori şi angajează ingineri

ArcelorMittal Galaţi disponibilizează muncitori şi angajează ingineri (Imagine: Mediafax Foto)

Din cei 13.650 de angajaţi, cât mai numără compania în prezent, aproximativ 800 ar putea intra într-o nouă schemă de plecări voluntare.

"Procesul de restructurare a forţei de muncă va continua, dar ne vom asigura că nimeni din cei care doresc să lucreze cu noi nu va fi concediat. Şi anul acesta este deschisă schema de plecări voluntare. În afară de cei cărora li se va permite plecarea, vom angaja un număr de oameni, în special ingineri şi tehnicieni. Sperăm ca până la sfârşitul anului, media să fie puţin peste 13.000. Anul acesta, vor fi angajaţi în jur de 200 de oameni", a declarat Augustine Kochuparampil, general manager al ArcelorMittal Galaţi, într-o conferinţă de presă susţinută duminică, la sediul companiei.

În opinia lui, seria autodisponibilizărilor ar putea continua şi în următorii ani, "cel puţin două mii de persoane urmând să pună în cui casca de siderurgist".

"Vom încerca mai întâi să creştem producţia şi, în acelaşi timp, va fi o reducere a numărului de personal. Ambiţia noastră este să ajungem la o producţie de 8 milioane de tone de oţel pe an (faţă de 4,4, în 2007, n.r.). Probabil că pentru 8 milioane de tone, ideal este să avem 10.000-11.000 de oameni", consideră Kochuparampil.

Un numărde 640 de angajaţi ai combinatului siderurgic gălăţean au părăsit benevol, la sfârşitul anului 2007, compania, în cadrul ultimului val de autodisponibilizări iniţiat în toamnă. Ei au primit, în funcţie de perioada lucrată, 16.000, 18.000 sau 20.000 de lei. La aceşti bani se adaugă, timp de 6, 9 sau 12 luni, echivalentul ultimului salariu încasat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici