Ardealu-i fruncea ţării: Cea mai modernă şcoală specială se construieşte la Cluj

Cea mai modernă şcoală specială din ţară se construieşte la Cluj, noul sediu al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă fiind aproape de finalizare, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj.

436 afișări
Imaginea articolului Ardealu-i fruncea ţării: Cea mai modernă şcoală specială se construieşte la Cluj

Ardealu-i fruncea: Cea mai modernă şcoală specială din ţară se construieşte la Cluj

Lucrările la noul corp de clădire al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, alcătuit din trei zone cu funcţiuni distincte, se află într-un stadiu avansat, fiind complet realizate partea de structură şi cea de zidărie.

Mai mult, executarea instalaţiilor electrice şi de incendiu avansează rapid, continuând, în acelaşi timp, şi lucrările la partea arhitecturală.

De asemenea, montarea tâmplăriei exterioare este aproape de finalizare, astfel că,procentul total de materializare a obiectivului este de peste 60%.

Concomitent are loc şi modernizarea şi adaptarea corpului C1 existent, prin renovarea încăperilor şi construirea unui grup sanitar, astfel încât spaţiile rezultate să poată găzdui activităţi de terapie ocupaţională şi activităţi de pre-profesionalizare.

„A fost deja ridicată clădirea ce va găzdui cea mai modernă şcoală specială din ţară iar lucrările continuă în ritm susţinut. Ne bucură faptul că vom reuşi, cu ajutorul fondurilor europene, să oferim tinerilor cu cerinţe educative speciale condiţii optime de terapie şi studiu. Prin intermediul acestui proiect, judeţul Cluj va reprezenta un model din prisma dotărilor ultramoderne şi a beneficiilor puse la dispoziţia elevilor şi profesorilor unei şcoli speciale”, a spus Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Noul sediu al unităţii de învăţământ va dispune de o grădină senzorială amplasată pe acoperiş, unică la nivel naţional, de un spaţiu special destinat hidroterapiei, precum şi de amenajarea unui loc de joacă şi pentru activităţi în aer liber. Termenul maxim de finalizare a investiţiei este luna aprilie a anului 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici