Argeş: Doi tineri, principalii suspecţi în cazul uciderii unui taximetrist, prinşi după şapte luni

Doi tineri de 17 şi 19 ani, principalii suspecţi în cazul uciderii unui taximetrist din Câmpulung Muscel (Argeş), găsit carbonizat la începutul lui februarie în portbagajul maşinii sale, au fost prinşi de poliţişti după mai mult de şapte luni, aceştia fiind reţinuţi sub acuzaţia de omor calificat.

327 afișări
Imaginea articolului Argeş: Doi tineri, principalii suspecţi în cazul uciderii unui taximetrist, prinşi după şapte luni

Argeş: Doi tineri, principalii suspecţi în cazul uciderii unui taximetrist, prinşi după şapte luni (Imagine: Shutterstock)

Potrivit anchetatorilor, suspecţii au băut împreună într-un local din Câmpulung Muscel, apoi i-au solicitat taximetristului să-i ducă la Cabana Voina, însă nu au avut banii necesari pentru a plăti cursa.

Ulterior, între cei trei a izbucnit o ceartă, iar tânărul de 19 ani l-a înjunghiat pe taximetrist, după care l-au pus în portbagaj şi au plecat cu el spre satul Bughea de Jos, localitatea lor de domiciliu, unde au incendiat autoturismul.

În urmă cu câteva zile, cei doi tineri le-au povestit sătenilor fapta comisă, iar aceştia au anunţat Poliţia. Astfel, cei doi au fost ridicaţi de poliţişti, care i-au anchetat şi au făcut reconstituirea crimei.

"Cei doi tineri au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar astăzi (n.r. - miercuri) vor fi prezentanţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Dau declaraţii diferite, dau vina unul pe altul, ei sunt autorii. Este un omor calificat, pedepsit cu deţinere pe viaţă sau închisoare între 15 şi 25 ani", a declarat procurorul criminalist Ion Anghelescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Tatăl tânărului de 19 ani nu crede că fiul sau a comis crima.

"Eu nu cred că el este implicat. Eu cred că a intrat într-un anturaj, dar nicidecum nu a omorât pe cineva, nu cred că el a comis crima, nu-mi vine să cred aşa ceva", a declarat bărbatul.

Crima a avut loc în 4 februarie, în comuna argeşeană Bughea de Jos, când iniţial a fost anunţat un incendiu la o maşină, iar pompierii au descoperit în portbagajul autoturismului cadavrul unui bărbat care, ulterior, s-a dovedit a fi proprietarul maşinii. El fusese înjunghiat de mai multe ori, dar cauza morţii, stabilită de medicii legişti, a fost intoxicarea cu monoxid de carbon, ceea ce înseamnă că taximetristul era în viaţă în momentul în care cei doi suspecţi au incendiat autoturismul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici