Argeş: Dosar penal pentru înşelăciune după avalanşa din Munţii Făgăraş

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru înşelăciune după ce mai mulţi turişti au rămas blocaţi sâmbătă seara la Cabana Capra din Munţii Făgăraş, în urma unei avalanşe.

14599 afișări
Imaginea articolului Argeş: Dosar penal pentru înşelăciune după avalanşa din Munţii Făgăraş

Argeş: Dosar penal pentru înşelăciune după avalanşa din Munţii Făgăraş

„În continuarea verificărilor privind evenimentul care a avut loc în noaptea de 4 spre 5 februarie a.c., pe DN 7C, în zona unei unităţi de cazare turistică, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş desfăşoară cercetări într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune”, a transmis IPJ Argeş.

Potrivit poliţiştilor, turiştii ar fi fost asiguraţi în momentul în care au făcut rezervarea că totul este în regulă, deşi drumul de acces era închis circulaţiei. Astfel, aceştia nu ar fi transmis informaţii complete şi ar fi asigurat deszăpezirea drumului din locul în care era închisă circulaţia până la cabană şi ar fi pus la dispoziţia turiştilor parcarea.

Conform IPJ Argeş, cercetările în acest caz continuă. Din cauza condiţiilor din zonă, maşinile prinse de avalanşă nu au fost încă recuperate, dar au fost identificaţi 40 de turişti adulţi care erau în cabană în momentul producerii avalanşei.

„De asemenea, poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării conducătorilor autovehiculelor care au fost avariate ca urmare a producerii avalanşei, pentru eliberarea autorizaţiilor de reparaţie auto şi luarea măsurilor legale care se impun. Până în prezent, a fost stabilită identitatea persoanelor care s-au aflat la unitatea de cazare turistică, şi au fost identificate 14 autovehicule, însă până la emiterea prezentei comunicări nu a fost posibilă extragerea acestora, pentru constatarea avariilor şi întocmirea documentelor legale”, a mai transmis IPJ Argeş.

În jur de 60 de personae au rămas blocate la Cabana Capra după avalanşa de sâmbătă seara. Aceştia au fost coborâţi în siguranţă în cursul zilei de duminică.

DN 7C este închis traficului, de la kilometrul 104, de la data de 30 octombrie 2022, potrivit poliţiştilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici