Video Argeşean analfabet, posesor de permis pentru categoriile B, C şi E

Poliţiştii din Argeş au depistat, luna trecută, un argeşean care are permis de conducere pentru categoriile B, C şi E, obţinut în luna aprilie 2008, dar care nici măcar nu ştie să citească şi nu cunoaşte semnificaţia semnelor de circulaţie.

303 afișări

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie, care i-a întocmit un proces-verbal de contravenţie pentru că nu avea rovinietă, au arătat surse din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie. Atunci când a fost pus să semneze procesul-verbal, poliţiştii şi-au dat seama că şoferul are o problemă cu semnătura doarece nu ştie să citească. El a fost invitat la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Argeş, unde a fost testat în legătură cu cunoştinţele sale de legislaţie rutieră.

Potrivit ofiţerilor anticorupţie, şoferul nu a putut recunoaşte nici litere, nici semne, nici cuvinte. Cu toate acestea, el a plecat de la sediul DGA la volanul camionului pe care îl conduce, fiind angajat al unei firme de transport de marfă, şi avea de făcut o cursă la Bucureşti.

DGA a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a-l include şi pe acest şofer pe lista persoanelor care ar fi obţinut ilegal permisul de la Servicul Public Comunitar de Permise Argeş.

Sursele citate au precizat că acest şofer va fi printre primele persoane cărora li se va retrage permisul de conducere.

DNA a trimis în judecată 28 de persoane într-un dosar privind fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) din Argeş. Printre cei 28 de acuzaţi, zece sunt poliţişti, între aceştia figurând comisarul-şef Gheorghe Codruţ Vlăsceanu de la SPCRPCIV Argeş şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2006 - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

Acţiunea de verificare a dosarelor de examinare pentru eliberarea pemiselor de conducere la Serviciul Permise de Conducere Argeş a început, marţi, în prezenţa unor reprezentanţi ai Poliţiei Române, fiind vizate în special cele 3.500 de documente suspectate că ar fi fost eliberate fraudulos.

Citeşte şi:

Cei 28 de acuzaţi din scandalul permiselor, deferiţi justiţiei de DNA

Nica: Din 20 februarie vor fi anulate cele 3.500 de permise obţinute la Piteşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici