Ariton: Roşia Montană este unul proiectele care trebuie duse la bun sfârşit

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, susţine investiţia în exploatarea aurului de la Roşia Montană şi a declarat că acesta va fi unul dintre proiectele din judeţul Alba pe care vrea să le ducă la bun sfârşit.

60 afișări
Imaginea articolului Ariton: Roşia Montană este unul proiectele care trebuie duse la bun sfârşit

Ariton: Roşia Montană este unul proiectele care trebuie duse la bun sfârşit (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

"Aşa cum am anunţat încă de la început, la preluarea portofoliului de ministru, tot ceea ce a fost început şi proiectele fezabile care sunt în derulare vor fi continuate de către minister şi nu voi face altceva decât aceste proiecte să le continuăm. Legat de judeţul dumneavoastră, sunt câteva proiecte, nu numai Roşia Montană, pe care le avem în vedere şi împreună cu autorităţile locale vreau să le ducem la bun sfârşit", a afirmat Ariton, vineri, la Alba Iulia.

Ministrul a avut vineri discuţii cu autorităţile din Alba pe tema investiţiei respective.

"Discuţiile au început mai demult, eu am preluat acest proces în plină derulare, au fost discuţii, vor mai fi şi, bineînţeles, vom ţine cont şi de părerile celor din zonă pentru că sunt cei mai în măsură să ne atragă atenţia în situaţia în care am putea să luăm o decizie care să nu fie în avantajul comunităţilor locale", a spus Ariton, întrebat de jurnalişti ce părere are despre proiect.

Ministrul Economiei a evitat răspunsul la întrebarea dacă ar trebui renegociat contractul privind proiectul minier şi beneficiile statului român din această investiţie, aşa cum a propus anul trecut deputatul PDL de Alba Clement Negruţ.

"Am purtat discuţii şi cu domnul deputat, o să mai purtăm şi în continuare", a răspuns Ariton.

Investiţia de la Roşia Montană este derulată de compania canadiană Gabriel Resources împreună cu statul român.

Proiectul, despre care se vorbeşte încă din anii '90, a generat numeroase controverse, cele mai multe legate de impactul exploatării asupra mediului şi de conservarea siturilor arheologice din Munţii Apuseni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici