Asistent medical din Reşiţa, suspect de coronavirus. Bărbatul a tratat pacienţi infectaţi / Cadrele medicale care au intrat în contact cu acesta, în carantină / Anunţul DSP Timiş

  • Un asistent medical din Reşiţa care a lucrat în Germania şi a intrat în contact cu 4 bolnavi de coronavirus a mers la spital
  • Bărbatul are simptome specifice noului virus
  • Asistentul medicul a fost trimis de la Reşiţa la Timişoara şi se aşteaptă rezultatele analizelor
15587 afișări
Imaginea articolului Asistent medical din Reşiţa, suspect de coronavirus. Bărbatul a tratat pacienţi infectaţi / Cadrele medicale care au intrat în contact cu acesta, în carantină / Anunţul DSP Timiş

Asistent medical din Reşiţa, suspect de coronavirus. Bărbatul a tratat pacienţi infectaţi / Cadrele medicale care au intrat în contact cu acesta, în carantină / Anunţul DSP Timiş

Dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara a declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre un tânăr de 25 de ani care în ultima perioadă a lucrat ca asistent medical în Germania.

Primele informaţii arată că tânărul de 25 de ani a îngrijit patru persoane confirmate cu coronavirus, după care a revenit acasă, la părinţi.

Ultima dată asistentul medical a intrat în contact cu persoanele bolnave pe 5 februarie, iar în 7 februarie a revenit în ţară, la părinţi. Aflat la Reşiţa, tânărul a avut marţi febră şi tuse, motiv pentru care a mers la spitalul din oraş.

De aici a fost trimis la boli infecţioase în Timişoara. Este izolat, iar analizele recoltate au fost trimise la Bucureşti.

Cadrele medicale care au intrat în contact cu tânărul suspectat de coronavirus, în carantină

Cinci cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical suspectat de coronavirus sunt în carantină. Monitorizată este şi familia tânărului. De asemenea, există informaţii că acesta a fost şi la schi, unde ar fi putut intra în contact cu alţii.

Sunt în carantină cinci cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Managerul spitalului din Reşiţa, Murgu Waldemar, a declarat, pentru MEDIAFAX, că personalul medical este izolat acasă până când vor sosi rezultatele analizelor de la Bucureşti. Dacă se confirmă că tânărul sosit pe 7 februarie din Germania la Reşiţa are coronavirus, spitalul va intra în carantină.

„În spital au fost luate măsuri foarte stricte legate de restricţionarea aparţinătorilor, de creşterea măsurilor de dezinfecţie şi igienă, de purtarea măştilor. Toţi pacienţii primesc, la intrarea în spital, măşti, echipament de protecţie pe secţii”, a spus Waldemar Murgu.

Sub supraveghere este şi familia tânărului.

Potrivit reprezentanţilor spitalului din Timişoara, înainte de a prezenta simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus tânărul a intrat în contact cu mai multe rude, dar a fost şi la schi.

„El este internat în clinica noastră unde avem un departament special pentru aceşti pacienţi. I s-au recoltat analize pentru coronavirus care au fost trimise la Bucureşti şi este izolat. Este un medic dedicat care intră la el echipat cu echipament de protecţie de cel mai înalt nivel, e cu stare generală bună. N-a mai făcut febră, încă mai tuşeşte. Probabil mâine (joi - n.r.) vom avea rezultatul. Dacă se va confirma, se va hotărî dacă îl transferăm la Bucureşti, la centrul de biosecuritate maximă sau dacă rămâne la noi. Dacă nu se va confirma, probabil îi dăm drumul la domiciliu pentru că e cu formă generală bună. (...) Conform protocolului, şi familia şi persoanele care au intrat în contact cu el trebuie să intre în carantină 14 zile. Am înţeles că a fost şi la schi, dar nu ştim dacă a intrat sau nu în contact apropiat cu alte persoane acolo”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ Timişoara, Virgil Musta.

Analizele asistentului medical suspect de coronavirus

DSP Timiş spun că au fost anunţaţi miercuri dimineaţă de către medicul de garda de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr Victor Babes” că la camera de gardă s-a prezentat un pacient cu suspiciune de coronavirus, transportat în condiţii de siguranţă, „conform metodologiei şi protocolului, în izoleta, din localitatea Reşiţa”. Citeşte continuarea... 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici