Asistent medical la IPJ Argeş, arestat după ce a luat 20.000 euro pentru intervenţii într-un dosar

Un asistent de la cabinetul medical al IPJ Argeş a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant când primea 20.000 de euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal, căreia îi promisese că intervine la poliţişti şi procurori să nu fie trimisă în judecată.

551 afișări
Imaginea articolului Asistent medical la IPJ Argeş, arestat după ce a luat 20.000 euro pentru intervenţii într-un dosar

Asistent medical la IPJ Argeş, arestat după ce a luat 20.000 euro pentru intervenţii într-un dosar (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut pe asistentul medical Gabriel Necula şi pe fiul acestuia, Vincius Florentin Necula, pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune şi au cerut instanţei arestarea lor preventivă.

Un judecător pentru drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, cererea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi.

Potrivit procurorilor, în vara anului 2012, Gabriel Necula i-a dat asigurări unei persoane pe care o cunoştea şi care era cercetată într-un dosar penal că, în schimbul unei sume de bani, îi poate determina pe poliţiştii şi procurorul care efectuau ancheta penală să dispună netrimiterea în judecată.

Discuţiile despre aceste intervenţii la anchetatori s-au purtat pe o perioadă mai lungă de timp, iar în 19 mai, Necula a luat legătura telefonic cu persoana căreia îi ceruse banii, martor denunţător în cauză, şi i-a spus că dacă nu dă 50.000 de euro, în 26 mai vor fi luate măsuri preventive împotriva acesteia.

Ulterior, Gabriel Necula i-a transmis denunţătorului, prin intermediul fiului său Vincius Florentin Necula, că trebuie "să-şi cheltuie banii" şi "să-şi trăiască viaţa".

"Cu aceeaşi ocazie, inculpatul Necula Vinicius Florentin a reiterat sprijinul pe care tatăl său l-a oferit şi continuă să-1 ofere pentru soluţionarea favorabilă a dosarului", au precizat procurorii.

Necula s-a întâlnit cu denunţătorul în 26 mai, într-un restaurant din Bucureşti, unde i-a cerut 20.000 de euro şi i-a spus că după plata sumei, în termen de două luni, dosarul va fi soluţionat favorabil.

"De asemenea, denunţătorul mai urma să remită diferenţa până la 50.000 euro, respectiv suma de 30.000 euro inculpatului Necula Gabriel, sumă ce reprezenta un avans pentru achiziţionarea unei locuinţe pentru fiul său Necula Vinicius Florentin", susţin procurorii.

Gabriel Necula a fost prins în 27 mai, în acelaşi restaurant, când primea de la denunţător suma de bani cerută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici