Asistentă din Râmnicu Vâlcea, către părintele unui copil rănit la picioare după o căzătură: Căutaţi-vă un loc sau staţi în picioare

O femeie care a mers la spital, în Râmnicu Vâlcea, cu copilul rănit după o căzătura, nu a primit un scaun să îşi aşeze copilul. Asistenta i-a spus să îşi caute un loc sau să rămână in picioare, după care i-a recomandat să meargă acasă şi să pună gheaţă.

7839 afișări
Imaginea articolului Asistentă din Râmnicu Vâlcea, către părintele unui copil rănit la picioare după o căzătură: Căutaţi-vă un loc sau staţi în picioare

Asistentă către părintele unui copil rănit la picioare după o căzătură: Căutaţi-vă un loc sau staţi în picioare

Ramona Mischiu, mama copilului din Râmnicu Vâlcea, care s-a rănit după ce a căzut pe scări, acuză că asistenta l-a trimis pe băiat acasă, să îşi pună gheaţă, fără să fie văzut de medici, iar când a cerut un scaun pe care să îşi aşeze copilul, cadrul medical i-a spus că îşi caute singură loc sau să rămână în picioare.

„I se umflaseră picioarele şi nu mai putea să meargă. Nu era o simplă julitură, aşa că am mers la Urgenţă. Am ajuns acolo şi i-am rugat să mă ajute cu un scaun cu rotile, ceva, să-l iau din maşina. Copilul este mai solid şi mai măricel. Mi s-a spus că n-au niciun scaun cu rotile, dacă vreau, să mă apuc să caut eu vreunul liber, că n-au nici personal să-mi dea. L-am dus cu chiu cu vai....L-au repartizat la traume. Acolo, la fel, <căutaţi-vă un loc sau staţi în picioare> că nu aveau nici scaune, nici nimic.. Erau trei paturi ocupate, şi două mame cu copii în braţe”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ramona Mischiu.

Aceasta povesteşte că, la un moment dat, femeie care avea un traumatism la nivelul capului, i-a făcut copilului loc în patul în care stătea.

„A ieşit doamna asistentă, a completat fişa şi ne-a trimis la radiografie. Atunci am întrebat cum îl duc? A zis <păi nu ştim, că n-avem scaune, mergeţi şi căutaţi>. I-am spus că n-am cum să mă apuc eu să caut echipamente medicale prin spital. M-a ajutat un şofer de pe ambulanţă, cred. M-am întors de la radiografie, s-a uitat doamna asistentă pe rezultatul de la radiografie, a zis că este doar o contuzie, îi puneţi gheaţă, nurofen, dacă apar ceva schimbări veniţi mâine sau luni la ora 11, la doamna Colţea, că dânsa e pediatru ortoped. În rest, nu avem ce să-i facem. Nimeni nu a pus mâna pe el, în afară de doamna asistentă care l-a curăţat cu betadină, i-a pus un pansament şi i-a făcut un vaccin antitetanus, nimeni nu a pus mâna pe el. Presupun că putea să-l vadă şi un ortoped de adulţi, dacă cu aveau de copii”, mai spune mama copilului.

Aceasta acuză că, deşi copilul nu a fost văzut de un medic, fişa din spital este semnată de doctorul de gardă.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX, despre acest caz, medicul de gardă Maria Niţu susţine că mama a venit „croită pe ceartă”.

„Mama a venit croită pe ceartă. A facut scandal şi în Triaj, şi la Radiologie, am înţeles. Eu am fost acolo, am văzut copilul. Chiar şi doctorul Pătrulescu de la Ortopedie adulţi s-a uitat pe radiografie, l-am rugat să vină cu o opinie, deşi se vedea clar că este doar o contuzie. Domnul doctor venise pentru un alt pacient şi l-am rugat să se uite pe radiografie. N-au fost brancardieri, iar asistenta a întrebat-o dacă se duce cu copilul la raze, ca să nu mai aştepte. Şi dumneaei s-a dus. A plecat cu recomandare să se întoarcă în policlinică. Avem un singur medic pediatru ortoped, nu este de gardă în permanenţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Maria Niţu.

La rândul său, directorul Spitalului Judeţean Vâlcea, Dan Ponoran, spune că băiatul rănit a fost tratat „corespunzător”, însă ca să nu mai fie probleme analizează „dotarea doctorilor din UPU cu camere audio-video”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
asistentă,
spital,
copil

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici