Asistenta Florentina Cîrstea a fost eliberată din arest

Asistenta Florentina Cîrstea a fost eliberată, în noaptea de joi spre vineri, din arestul Direcţiei de Cercetări Penale, unde a stat aproape două luni, la ieşire aceasta fiind aşteptată de rude, prieteni şi colegi, care după plecarea ei au aplaudat timp de câteva secunde.

78 afișări
Imaginea articolului Asistenta Florentina Cîrstea a fost eliberată din arest

Asistenta Florentina Cîrstea a fost eliberată din arest (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Florentina Cîrstea, acuzată că este responsabilă de moartea a şase bebeluşi şi rănirea altor cinci în incendiul care a avut loc în 16 august, la Maternitatea Giuleşti, a fost eliberată în urma unei decizii de joi a Tribunalului Bucureşti, care a dispus cercetarea ei în libertate.

Imediat după ce a ieşit din arestul Direcţiei de Cercetări Penale, Florentina Cîrstea s-a urcat într-o maşină şi a plecat, fără să stea de vorbă cu cineva şi fără să facă declaraţii.

După ce maşina în care aceasta s-a urcat a plecat, rudele, prietenii şi colegii care au aşteptat-o în faţa arestului Direcţiei de Cercetări Penale au aplaudat timp de câteva secunde.

Asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor aflaţi în salonul de Terapie Intensivă în 16 august, când a izbucnit incendiul de la Maternitatea Giuleşti, a stat în arest din 24 august.

Florentina Cîrstea este acuzată că a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când a lăsat nesupravegheat în mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şi a fost într-un alt salon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă.

În cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, procurorii Parchetului instanţei supreme au început urmărirea penală şi faţă de şeful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, de fostul manager al Spitalului "Panait Sârbu", Bogdan Marinescu, pentru neglijenţă în serviciu şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, şi de Adrian Ioan Toma, şeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, acuzat tot de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.

Totodată, procurorii au dispus şi începerea urmăririi penale faţă de Spitalul "Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti.

În urma incendiului din 16 august de la Maternitatea Giuleşti au murit şase bebeluşi, iar cinci au fost internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu răni grave. După mai multe săptămâni de tratament, toţi cei cinci bebeluşi au fost externaţi din spital, în stare bună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici