Asistenta Florentina Cîrstea, adusă la Judecătoria Sectorului 6 pentru arestarea preventivă

Asistenta medicală Florentina Cîrstea, reţinută pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în legătură cu incendiul de la Maternitatea Giuleşti, a fost adusă la Judecătoria Sectorului 6, pentru dezbaterea cererii procurorilor de arestare preventivă a sa.

96 afișări
Imaginea articolului Asistenta Florentina Cîrstea, adusă la Judecătoria Sectorului 6 pentru arestarea preventivă

Asistenta Florentina Cîrstea, adusă la Judecătoria Sectorului 6 pentru arestarea preventivă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Procesul este programat să înceapă la ora 15.00.

Asistenta medicală Florentina Cîrstea a fost reţinută pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în legătură cu incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Biroul de presă al Ministerului Public a informat, luni, că din probele administrate a reieşit că învinuita, angajată a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. dr. Panait Sârbu" (Maternitatea Giuleşti-n.r.) nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului în sensul că nu a supravegheat în permanenţă nou-născuţii aflaţi în salonul de "terapie intensivă".

"Prin faptul că a părăsit în mod nejustificat salonul, a făcut imposibilă sesizarea momentului izbucnirii incendiului şi luarea măsurilor de evacuare a nou-născuţilor. Consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase", au stabilit procurorii.

Procurorul şef Marius Iacob, coordonatorul anchetei de la Maternitatea Giuleşti, a anunţat, luni, începerea urmărire penală împotriva asistentei medicale Florentina Cîrstea, care ar fi lipsit 12 minute din salonul unde s-a produs scurt-circuitul, perioadă în care izbucnit incendiul în Secţia TI unde se aflau bebeluşii prematuri.

"Asistenta medicală a lipsit între 18.24 şi 18.36. La ora 18.36 un alt cadru medical ce a observat incendiul a anunţat serviciul unic de urgenţă", a spus Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme

Potrivit procurorului şef, asistenta avea obligaţia de a supraveghea acea Secţie de Terapie Intensivă prematuri, în cele 12 minute cât se presupune că a lipsit, fiind plecată prin alte saloane.

Asistentei medicală i s-au adus la cunoştinţă, luni, învinuirile de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici