Asistentele de la Chirurgie dintr-un spital judeţean sunt somate să renunţe la „uniformele mulate provocatoare” şi unghiile colorate

  • Spitalul Judeţean Călăraşi a primit reclamaţii privind uniformele asistentelor de pe secţia Chirurgie, cum că sunt prea „mulate şi provocatoare” şi „dau peste cap” tensiunea pacienţilor.
  • În consecinţă, unghiile colorate şi hainele indecente vor fi interzise.
46795 afișări
Imaginea articolului Asistentele de la Chirurgie dintr-un spital judeţean sunt somate să renunţe la „uniformele mulate provocatoare” şi unghiile colorate

FOTO twenty20

Conducerea secţiei a analizat plângerea şi a decis impunerea unui nou regulament pentru asistente, în urmă cu câteva zile, conform Călăraşi Press.
 
Acestea au primit un mesaj pe grupul de WhatsApp cu noile prevederi, din partea şefei de la Chirurgie, Profira Stan.
 
„Asistentele nu vor mai intra în serviciu începând de azi cu uniforme mulate provocatoare, fuste scurte, unghii colorate, ţinută necorespunzătoare în mediu sanitar”, se arată în mesajul destinat tinerelor.
 
Şefa secţiei spune că cel puţin trei asistente sunt „în această situaţie”, dar că problema se află şi pe alte secţii din spital.
 
„Nu aşa am învăţat la şcoală, că trebuie să avem un echipament decent, nu excentric? Am constatat privirile bolnavilor, deci nu e normal ca o ţinută să nu fie regulamentară. Regulamentul nostru este fără unghii şi fără ojă. (...) Nu doar la noi în secţie (se întâmplă). Chiar şeful de secţie mi-a semnalat, eu nu am vrut să reacţionez chiar imediat, cu toate că constatasem, dar asta e, fetele tinere vor să-şi arate... Nu sunt absurdă, chiar nu am vrut să mă iau din prima de ele, pentru că aveau impresia că am eu ceva cu tinereţea lor dar... Nu a pornit de la mine, a pornit de la privirile pacienţilor, şi chiar şeful de secţie mi-a atras atenţia şi a trebuit să iau măsuri şi să impun să se întoarcă la ţinuta regulamentară”, a declarat asistenta şefă, într-un interviu pentru Călăraşi Press.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici