Asociaţia Cuţu-Cuţu: Eutanasierea câinilor aruncă politica privind animalele fără stăpân în urmă cu 9 ani

Reprezentanţii Asociaţiei Cuţu-Cuţu au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că propunerea prefectului Capitalei referitoare la legalizarea eutanasierii câinilor străzii aruncă politica privind animalele fără stăpân în urmă cu nouă ani, când a început un proces de eutanasiere care a durat până în 2008.

214 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Cuţu-Cuţu: Eutanasierea câinilor aruncă politica privind animalele fără stăpân în urmă cu 9 ani

Asociaţia Cuţu-Cuţu: Eutanasierea câinilor aruncă politica privind animalele fără stăpân în urmă cu 9 ani (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Organizaţiile pentru protecţia animalelor nu sunt de acord cu iniţiativa prefectului Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a spus preşedintele Asociaţiei Cuţu-Cuţu, Marcela Lungu, arătând că şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că eutanasierea nu este o soluţie decât pe termen scurt.

"Ce vrea domnul prefect este aruncarea politicii privind animalele fără stăpân în urmă cu nouă ani, când a început un proces de eutanasiere care a durat până în 2008. Nu s-a rezolvat nimic, au fost eutanasiaţi aproximativ 150.000 de câini, însă acum sunt, din nou, foarte mulţi", a declarat Marcela Lungu, pentru agenţia MEDIAFAX.

Lungu a subliniat că soluţia privind situaţia câinilor străzii este adoptarea Legii "Marinescu II", pe care Sulfina Barbu o tot amână în Parlament cerând reînoirea avizelor de la autorităţile publice din domeniu, între care Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Primăria Capitalei.

"Sterilizarea câinilor a început de când a fost numit Sorin Oprescu primar al Capitalei, însă Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân sterilizează foarte puţine animale. Ar fi trebuit să fie minimum 20 de sterilizări pe zi, însă lucrurile nu stau aşa", a mai spus Marcela Lungu.

Preşedintele Asociaţiei Cuţu-Cuţu a precizat că insuccesul campaniei de sterilizare se datorează incompetenţei oamenilor care se ocupă de acest proces.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat, marţi, că a trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legii câinilor fără stăpân, printre acestea fiind şi posibilitatea eutanasierii atât a câinilor grav bolnavi, a celor agresivi, cât şi a celor care nu sunt adoptaţi în şapte zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici