Asociaţiile de proprietari vor fi obligate să adopte un regulament al coproprietăţii

Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor propune un regulament al coproprietăţii, care va cuprinde "regulile de comportament şi de folosire a coproprietăţii" şi va fi elaborat în termen de un an de la publicarea legii.

413 afișări
Imaginea articolului Asociaţiile de proprietari vor fi obligate să adopte un regulament al coproprietăţii

Asociaţiile de proprietari vor fi obligate să adopte un regulament al coproprietăţii (Sursa: Mediafax Foto)

Ministerul a lansat pentru dezbatere publică un proiect de lege privind statutul coproprietăţii asupra imobilelor cu destinaţia de locuinţe, a organizării şi funcţionării asociaţiilor de proprietari, care completează Legea 230 referitoare la organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

Potrivit proiectului de lege, realizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului va fi aprobată de două treimi dintre membrii asociaţiilor, iar pentru mansardarea imobilelor vor fi necesare voturile a două treimi dintre membrii asociaţiei şi acordul tuturor proprietarilor locuinţelor situate la ultimul etaj al clădirii.

Lucrările de reabilitare pentru imobilele cu mai multe scări sau tronsoane se vor face unitar şi nu pe segmente de clădire.

Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, a anunţat, luni, că proiectul de lege crează cadrul legal pentru constituirea firmelor de administrare a coproprietăţilor.

"Este vorba de firme specializate, care se ocupă de administrarea tuturor problemelor care apar la nivelul unei asociaţii de proprietari şi care vor primi licenţe, atât de la ministerul nostru şi de la Ministerul de Interne, cât şi de la Ministerul Muncii", a arătat Laszlo Borbely.

Potrivit ministrului Laszlo Borbely, modificarea legii privind statutul coproprietăţii face parte din pachetul legilor privind locuirea, supus dezbaterii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici