ASPA: câinii fără stăpân se înmulţesc în zona Lacul Morii. În trecut, animalele au făcut victime

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) Bucureşti arată că în primele 10 luni ale acestui an din zona Lacul Morii au fost capturaţi 148 de câni şi atrage atenţia că în zonă continuă să apară un număr mare de câini.

127 afișări
Imaginea articolului ASPA: câinii fără stăpân se înmulţesc în zona Lacul Morii. În trecut, animalele au făcut victime

ASPA: periculoşii câini fără stăpân se înmulţesc în zona Lacul Morii

Potrivit ASPA, 148 de câini au fost capturaţi de echipajele autorităţii din zona Lacul Morii, în primele 10 luni ale acestui an, din totalul de 509 câini ridicaţi de pe raza sectorului 6. Alţi 12 câini au fost capturaţi zilele trecute din zona Lacul Morii, în urma a trei acţuni separate, desfăşurate de echipajele de intervenţie ASPA, la care au participat şi poliţiştii Secţiei 20 Poliţie.

Reprezentanţii ASPA arată că, deşi au fost organizate multiple acţiuni în zonă şi au fost capturaţi foarte mulţi câini, continuă să fie identificate haite de câini ce tranzitează între zona Lacului Morii şi zona adiacentă acestuia de pe raza comunei Chiajna. În timpul acţiunilor, mulţi câini s-au refugiat şi pe raza comunei Chiajna, unde ASPA nu poate interveni.

„Numărul mare de câini care continuă să apară în zona respectivă confirmă ceea ce susţinem de mult timp: capturarea este o soluţie de moment, care nu rezolvă problema reapariţiei câinilor fără stăpân. Identificarea şi sancţionarea celor care nu îşi sterilizează şi microcipează câinii, identificarea şi sancţionarea celor care nu îşi îngrădesc corespunzător proprietăţile şi le permit câinilor să se plimbe între spaţiul privat şi cel public, identificarea şi sancţionarea celor care abandonează câini, acestea sunt soluţii care previn înmulţirea câinilor fără stăpân pe domeniul public. Aceste soluţii pot fi aplicate de poliţişti”, arată ASPA.

Instituţia anunţă că a transmis sesizări către primăria Sectorului 6 şi către primăria comunei Chiajna în care a informat despre numărul mare de câini capturaţi în zonă şi despre specificul de repopulare al zonei: „Am solicitat comunei Chiajna să organizeze acţiuni de capturare a câinilor pe raza lor de competenţă şi am solicitat primăriei Sectorului 6 ca prin Poliţia Locală Sector 6 să identifice şi să aplice sancţiuni, conform competenţelor, pentru nesterilizare, nemicrocipare, abandon”.

ASPA a propus, de asemenea, celor două primării să analizeze posibilitatea instalării de camere de supraveghere în zona Lacul Morii, pentru a preveni repopularea zonei cu câini fără stăpân.

În zona Lacul Morii s-au înregistrat, de-a lungul ultimilor ani, mai multe atacuri ale câinilor fără stăpân asupra unor persoane care alergau sau se plimbau prin zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
câini,
lacul morii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici