ASPA: Sectoarele 1 şi 2 ne-au refuzat solicitarea de a verifica adopţiile de câini

Coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu, a declarat, vineri, că primăriile sectoarelor 1 şi 2 au refuzat solicitarea de face verificări privind respectarea obligaţiilor de către cei care au adoptat câini fără stăpân, deşi îşi alocă bani pentru gestionarea problemei maidanezilor.

224 afișări
Imaginea articolului ASPA: Sectoarele 1 şi 2 ne-au refuzat solicitarea de a verifica adopţiile de câini

ASPA: Sectoarele 1 şi 2 ne-au refuzat solicitarea de a verifica adopţiile de câini (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit coordonatorului Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), această instituţie a solicitat poliţiilor locale de sector să verifice respectarea obligaţiilor legate de adopţii.

"Sectoarele 3, 4, 5 şi 6 au dus la bun sfârşit aceste verificări. Sectorul 2 a răspuns că nu intră în atribuţiile poliţiştilor locali această activitate, iar aceeaşi problemă o avem la Sectorul 1, de unde ni se răspunde că Poliţia Locală se ocupă numai de câinii aflaţi în adăpostul din această zonă administrativă a Capitalei (din strada Odăi - n.r.)", a spus Băncescu.

Coordonatorul de proiect al ASPA a afirmat, în acelaşi context, că sectoarele 1 şi 2 alocă în buget bani pentru gestionarea problemei câinilor fără stăpân, însă, când vine vorba despre verificarea adopţiilor, spun că nu se ocupă.

Declaraţiile lui Băncescu vin pe fondul anchetei privind decesul unei femei fără adăpost al cărei cadavru a fost găsit într-un parc din zona Obor unde se aflau mai mulţi câini adoptaţi, ridicaţi joi şi vineri de hingheri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici