Astărăstoae: Dacă nu există un plan coerent de aplicare a măsurilor propuse, corpul medical ar putea demisiona

Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, a declarat că, dacă până la 1 octombrie nu va exista un plan coerent privind aplicarea măsurilor propuse de CM în privinţa sistemului medical, corpul medical ar putea să demisioneze în bloc.

237 afișări
Imaginea articolului Astărăstoae: Dacă nu există un plan coerent de aplicare a măsurilor propuse, corpul medical ar putea demisiona

Vasile Astărăstoae (Imagine: Elvira Gheorghita/ Mediafax Foto)

Vasile Astărăstoae a declarat joi, la Timişoara, că, dacă până la 1 octombrie nu va exista un plan coerent pentru sistemul medical românesc, corpul medical ar putea decide să demisioneze din sănătate.

"Dezbatem, la Timişoara, modalitatea de organizare a Adunării Generale care va avea loc la mijlocul lunii octombrie, la Bucureşti. Colegiul Medicilor a transmis un mesaj ferm guvernanţilor şi a solicitat câteva lucruri benefice. Printre acestea excluderea din categoria de bugetari a medicilor, condiţii de muncă excelente, creşterea veniturilor medicilor rezidenţi, care şi ei fac parte din corpul medical profesional. De asemenea, am solicitat ca independenţa medicului să nu fie încălcată.

Politica «noi vă vorbim frumos, dar nu rezolvăm nimic», faţă de politica guvernanţilor anteriori, «noi vă vorbim urât, dar nu rezolvăm nimic», nu aduce nimic bun. Dacă până la 1 octombrie nu avem un plan coerent de punere în aplicare a acestor măsuri, corpul medical va trece la măsura ce probabil că va fi decisă în Adunarea Generală din octombrie, şi anume demisia în bloc a sistemului de sănătate românesc", a declarat Astărăstoae.

El a dat şi un exemplu, vorbind despre doctorii care, după ce l-au tratat pe fostul premier Adrian Năstase după ce acesta a încercat să se sinucidă, au fost chemaţi la DNA şi au fost puşi sub urmărire penală.

Vasile Astărăstoae participă la cea de-a VII-a ediţie a Congresului Naţional de Medicina Familiei, care are loc de joi până duminică, la Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici