Aşteptarea va lua sfârşit! Grindeanu a anunţat data exactă la care se va deschide podul suspendat de la Brăila

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, că din 6 iulie se deschide circulaţia pe Podul suspendat care leagă Tulcea de Brăila, varianta Măcin, cu restricţii până când vor fi demontate macaralele.

7661 afișări
Imaginea articolului Aşteptarea va lua sfârşit! Grindeanu a anunţat data exactă la care se va deschide podul suspendat de la Brăila

Aşteptarea va lua sfârşit! Grindeanu a anunţat data exactă la care se va deschide podul suspendat de la Brăila

Grindeanu a spus că a hotărât împreună cu colegii săi, cu autorităţile publice locale, cu CNAIR şi companiile care au lucrat la pod ca darea în circulaţie a podului Brăila să fie făcută cât de repede se poate, acest lucru însemnând 6 iulie.

„În 6 iulie vom putea să dăm în circulaţie pe varianta Măcin. Am fost şi până acolo, probabil majoritatea aţi văzut că lucrările sunt în proporţie de aproape 100% finalizate. Mai sunt câteva lucruri de pus la punct, în rest toate sunt finalizate. Am luat decizia de a da drumul circulaţiei cât se poate de repede, în 6 iulie, deşi vor mai urma lucrări. Aşa cum bine ştiţi, până la sfârşitul anului trebuie dată în circulaţie şi varianta Jijila şi se va termina şi acceasta, dar următoarele săptămâni după darea în circulaţie vor trebui demontate aceste macarale mari pe care le vedeţi. Am avut de ales între două variante: ori mai ţinem o lună şi ceva – două până reuşesc să dea jos aceste macarale, să le demonteze şi ar însemna să treacă tot sezonul estival, când va fi foarte mult folosit acest pod, ori să facem un program astfel încât să poată fi folosit podul, iar anumite ore să fie folosite pentru demontarea acestor macarale”, a spus ministrul Transporturilor.

Astfel, va fi lăsată deschisă circulaţia pe pod tot weekendul, fără niciun fel de întrerupere, aceasta fiind cea mai circulată perioadă şi, de asemenea, de dimineaţa de al 6 până seara la orele 20 – 21 să fie deschisă circulaţia, urmând ca pe timpul nopţii să poată să facă aceste lucrări de demontare a macaralelor. Acest lucru nu poate fi făcut sub trafic, pentru că ar pune în pericol viaţa acelora care vor folosi podul, potrivit ministrului.

Progresul fizic al lucrărilor la podul suspendat, care va asigura legătura dintre Brăila şi Tulcea, a ajuns deja la 97%, iar la drumurile de acces, varianta scurtă, la 93%.

Asocierea de constructori japonezi şi italieni urmeaza să demonteze schelele de pe piloni şi să finalizeze unele lucrări punctuale care vor permite, în prima fază, deschiderea circulaţiei pe varianta scurtă până la Măcin (în judeţul Tulcea).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici