Atacatorul de la Iaşi a fost prins - VIDEO

Suspectul principal în cazul femeilor care au fost atacate cu un obiect ascuţit, la Iaşi, a fost prins în apropierea unui liceu în timp ce încerca să înţepe o elevă, a informat Biroul de Presă al Poliţiei Române.

137 afișări
Imaginea articolului Atacatorul de la Iaşi a fost prins - VIDEO

Atacatorul de la Iaşi a fost prins

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan, a declarat, miercuri după-amiază, pentru MEDIAFAX că bărbatul a fost depistat de o patrulă de Poliţie în preajma unui liceu din Iaşi, el fiind reţinut înainte să înţepe o elevă de liceu cu un obiect ascuţit.

La ora transmiterii acestei ştiri, suspectul este audiat, urmând ca declaraţiile sale să fie confruntate cu cele ale victimelor.

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat că bărbatul, Constantin Gavrilaş, în vârstă de 35 de ani, care locuieşte în comuna Ţigănaşi, aflată la 20 de kilometri de municipiul Iaşi, a făcut 12 ani de închisoare, fiind condamnat pentru viol.

El a fost eliberat din penitenciar în anul 2009.

Poliţia Română a făcut precizarea că informaţia privind pedeapsa cu 12 ani de închisoare în cazul suspectului a fost furnizată anchetatorilor chiar de acesta în timpul audierilor, ea urmând să fie confirmată după verificări.

Şeful Poliţiei Municipale Iaşi, Lucian Mursa, a declarat că suspectul principal în acest caz a fost reţinut miercuri după-amiază.

"Suspectul principal se află sub cercetări. Va fi audiat. Suntem pe drumul cel bun, dar ceea ce important este că în oraş va fi linişte", a declarat Lucian Mursa.

Pe de altă parte, în cursul după-amiezii de miercuri, la Spitalul de Urgenţe a ajuns încă o femeie agresată de acelaşi bărbat, numărul victimelor în acest caz ajungând astfel la 11.

"Încă o pacientă, în vârstă de 21 de ani, a ajuns la Spitalul de Urgente din Copou, după ce a fost înjunghiată în faţa Mitropoliei. Pacienta beneficiază de profilaxie antitetanică, antalgice, hemostază provizorie şi îi va fi explorată plaga fesieră dreapta", a declarat Tudor Ciuhodaru, şeful UPU, din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

El a mai spus că tânăra le-a spus medicilor că a fost agresată tot cu un obiect ascuţit.

Un număr de 11 femei cu vârste cupinde între 20 şi 38 de ani au fost atacate, marţi, la Iaşi, de către un bărbat, rămas deocamdată neidentificat, agresorul folosind un obiect ascuţit. Nouă dintre acestea au depus plângere la Poliţie, fiind totodată audiate timp de câteva ore.

Motivul atacurilor bărbatului este deocamdată necunoscut, poliţiştii susţinând că, cel mai probabil, este vorba despre o persoană cu afecţiuni psihice.

Potrivit poliţiştilor, victimele au avut nevoie de îngrijiri medicale, în starea cea mai gravă fiind o tânără de 22 de ani, studentă în Iaşi.

"Eram pe la Râpa Galbenă şi am văzut că vine un bărbat din spatele meu, că mă urmăreşte. Era foarte murdar. Eu voiam să trec strada, eram singură şi vorbeam la telefon. Individul a trecut pe lângă mine şi m-a înţepat. Nu cred ca era o seringă, pentru că mi-a curs prea mult sânge", a declarat tânăra.

Fata a fost dusă imediat la spital şi supusă unei intervenţii chirurgicale, evoluţia stării sale de sănătate fiind favorabilă.

Poliţiştii ieşeni au intrat în alertă şi au fost mobilizaţi pe străzile municipiului încă de marţi seară, când mai multe femei din Iaşi au fost înţepate pe stradă, în picioare şi în fese, cu un obiect ascuţit, presupus a fi un cuţit, de către un bărbat.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici