Atanasiu despre audieri: Miza e clară. Să se demonstreze că de fapt românii îl iubesc pe Băsescu

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, susţine că miza audierilor la care a fost chemat este clară şi anume că "trebuie să se demonstreze că de fapt românii îl iubesc pe Traian Băsescu", iar 7,5 milioane au votat împotriva lui fiindcă "nişte nesimţiţi de liberali i-au influenţat cu bani".

289 afișări
Imaginea articolului Atanasiu despre audieri: Miza e clară. Să se demonstreze că de fapt românii îl iubesc pe Băsescu

Atanasiu despre audieri: Miza e clară. Să se demonstreze că de fapt românii îl iubesc pe Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Teodor Atanasiu a declarat, joi, că toate acuzaţiile pe care i le-au prezentat procurorii de la DNA Cluj, la audierile la care a fost chemat, sunt nişte "fantasmagorii".

"Nu mi s-a spus de ce la DNA, deşi am întrebat care este treaba DNA-ului în toată treaba asta. Cu atât mai puţin mi s-a răspuns de ce la DNA Cluj şi nu la DNA Alba. Oricum, toate învinuirile sunt nişte fantasmagorii", a spus Atanasiu.

Întrebat dacă a fost pus să jure pe Biblie ca alte persoane audiate în această perioadă, Atanasiu a răspuns că anchetatorii au avut un comportament "decent".

"Nu am fost pus să jur pe Biblie sau pe altceva, comportamentul lor a fost decent chiar şefa DNA din Cluj s-a ocupat de dosar", a afirmat Atanasiu.

Atanasiu a adăugat că, din punctul său de vedere, miza acestor audieri este "să se demonstreze că de fapt românii îl iubesc pe Traian Băsescu".

"Miza este foarte clară. Aşa cum au declarat şi americanii în susţinerea domnului Băsescu trebuie să se demonstreze că de fapt românii îl iubesc pe Traian Băsescu şi nu şapte milioane şi jumătate îl vor acasă, ci mult mai puţin, au fost şapte milioane şi jumătate care au votat împotriva lui fiindcă nişte nesimţiţi de liberali ca Atanasiu, ca alţii, i-au influenţat cu bani şi cu alte mijloace să voteze împotriva celui mai iubit fiu al poporului", a spus Atanasiu.

Întrebat dacă audierile DNA Cluj vizează şi lideri PNL din alte judeţe din Ardeal, Atanasiu a răspuns că nu ştie, însă a precizat că i s-a spus că dosarul face referire la "influenţa pe care nişte interlopi împreună cu liderii PNL" au avut-o pe judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Arad, Timiş, Alba.

"Noi, împreună cu ăia, am scos lumea la vot în mod ilicit şi i-am făcut să voteze împotriva lui Băsescu", a afirmat Atanasiu.

El a menţionat că nu cunoaşte niciuna din cele trei persoanele nominalizate de procurori ca "interlopii" împreună cu care liberalii ar fi influenţat populaţia să vină la referendum.

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a fost audiat, joi, la sediul DNA Cluj în legătură cu posibile fraude electorale la referendumul din 29 iulie, declarau pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Teodor Atanasiu şi fiul ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, sunt vizaţi într-un dosar al DNA Cluj, în legătură cu referendumul, potrivit unor surse judiciare.

Teodor Atanasiu declara, joi, la ieşirea de la DNA Cluj, unde a fost audiat, că este cercetat ca învinuit într-un dosar pentru că ar fi folosit bani sau autocare ca să ducă lumea la vot şi "astfel ar fi influenţat nefast viitorul României şi căderea lui Traian Băsescu".

Atanasiu preciza că în acest caz a fost făcută o plângere pentru a se demonstra ce spuneau ambasadorul SUA, Traian Băsescu şi cei de la PDL, că nu 7,5 milioane de oameni au votat pentru demiterea lui Băsescu, ci unii dintre aceştia "ar fi fost cumpăraţi de mine, de Nicoară şi de Antonescu".

El spunea că s-a întors miercuri din concediu şi a găsit în cutia poştală citaţia pentru a se prezenta, joi, la DNA Cluj.

Întrebat dacă a fost audiat ca martor în acest caz, Atanasiu preciza că nu este martor, ci învinuit, pe motiv că "am folosit bani sau alte mijloace, cum ar fi autoturisme sau autocare, ca să ducem lumea la vot şi am influenţat în mod nefast viitorul României şi căderea lui Băsescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici