Atenţie la „recenziile” înşelătoare din online. Ce arată o analiză a Comisiei Europene

  • „Wow, produsul acesta mi-a schimbat viaţa. Merită toţi banii!!!”
  • Multe site-uri „pescuiesc” clienţi afişând recenzii de acest fel, dar care sunt false.
  • 55% dintre site-urile web verificate încalcă legislaţia UE, arată o analiză recentă a Comisiei Europene.
1909 afișări
Imaginea articolului Atenţie la „recenziile” înşelătoare din online. Ce arată o analiză a Comisiei Europene
Rezultatele unei verificări („sweep”) de către Comisia Europeană, la nivelul UE a site-urilor web cu privire la recenziile online ale consumatorilor arată pericolele la care sunt expuse persoanele care cumpără online bunuri sau servicii.
 
În cazul a 144 dintre cele 223 de site-uri verificate, autorităţile nu au putut confirma că respectivii comercianţi au depus suficiente eforturi pentru a se asigura că recenziile sunt autentice.
 
Apoi, analiza arată că 104 dintre cele 223 de site-uri examinate nu informează consumatorii cu privire la modul în care se colectează şi prelucrează recenziile; 118 site-uri nu conţineau informaţii cu privire la modul în care se previn recenziile false; iar 176 dintre site-urile web nu menţionează faptul că recenziile stimulate (care sunt recompensate financiar, de exemplu) sunt interzise.
 
Comisia Europeană transmite că autorităţile naţionale vor contacta comercianţii în cauză pentru a-şi rectifica site-urile web şi, dacă este necesar, pentru a iniţia acţiuni de asigurare a respectării legislaţiei în conformitate cu procedurile lor naţionale. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici