Atenţionare de călătorie pentru Franţa: Furtuni şi intensificări ale vântului

Ministerul Afacerilor Externe a emis marţi o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde sunt prognozate de miercuri până vineri furtuni şi intensificări ale vântului.

139 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie pentru Franţa: Furtuni şi intensificări ale vântului

Atenţionare de călătorie pentru Franţa: Furtuni şi intensificări ale vântului

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că, pentru perioada 2 - 4 august 2023, autorităţile locale au anunţat furtună puternică în nordul Franţei şi, în special, pe Canalul Mânecii.

În contextul mareelor ​​înalte, multe plaje vor arbora steagul roşu din cauza valurilor foarte înalte. Se aşteaptă rafale de 100 km/h de-a lungul Canalului Mânecii şi valuri de 8 m în largul Bretaniei.

În după-amiaza zilei de 2 august 2023, furtuna va afecta coasta Normandiei, cu rafale apropiate de 100 km/h. Vântul va atinge 80 km/h în regiunea Pays de la Loire până la nordul bazinului parizian. Pe mare, situaţia se va deteriora brusc, fiind aşteptate valuri de aproape 8 metri pe Canalul de Vest şi de până la 4 metri pe litoralul atlantic.

MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă atât pe traseu, cât şi la destinaţie şi să evite deplasarea în zonele în care există astfel de fenomene.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
furtuni,
mae,
franţa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici