Au dispărut 200 de dosare de reşedinţă de la Evidenţa Populaţiei Argeş

Două sute de dosare de reşedinţă verificate de anchetatori în cazul poliţiştilor din Argeş arestaţi în luna iunie, printre care şi cel al primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, au dispărut din sediul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Argeş, potrivit unor surse judiciare.

137 afișări
Imaginea articolului Au dispărut 200 de dosare de reşedinţă de la Evidenţa Populaţiei Argeş

Au dispărut 200 de dosare de reşedinţă de la Evidenţa Populaţiei Argeş

Surse judiciare afirmă că printre dosarele dispărute figurează şi cel al primarului din sectorul 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, care a domiciliat în anul 2007 în localitatea argeşeană Priboieni, timp de 30 de zile, perioadă în care o obţinut obţinut permisul de conducere pentru cinci categorii.

Şeful Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei Argeş, Viorel Badea, a confirmat dispariţia unor dosare pentru acordarea de vize de flotant, dosare care au fost înregistrate în anul 2007.

Badea a spus că dispariţia actelor din arhiva Biroului de Evidenţă Informatizată a Persoanelor Argeş a fost sesizată vineri, biblioraftul conţinând datele personale şi perioada de reşedinţă a unor persoane suspectate de procurori care şi au stabilit temporar domiciliul în oraşul Topoloveni şi localităţile arondate, în vederea susţinerii şi promovării examenului pentru permisul de conducere.

"Eu nu cred că au fost sustrase. Astăzi (n.r.-luni) după orele de program cu publicul am dispus o verificare minuţioasă a birourilor şi a arhivei, eu cred încă în faptul ca acestea au fost rătăcite. Deocamdată este prematur să mă gândesc la sancţiuni, dar după ce vom trage concluziile, daca situaţia o impune, dacă actele într-adevar au dispărut, situaţie gravă şi fără precedent, vom recurge şi la sancţiuni în consecinţă", a declarat, luni Viorel Badea, şeful SEIP Argeş.

Potrivit DNA, în perioada martie - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru ca în schimbul banilor să le faciliteze obţinerea permiselor de conducere de la Serviciul Public Comunitar Regim de Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor Argeş. Membrii grupului sunt acuzaţi că au pretins şi primit de la fiecare candidat sume cuprinse între 700 de euro şi 4.500 de euro.

Reţeaua de permise auto din Argeş era împărţită în patru grupuri "profesionale", de la racolatorii de candidaţi pentru obţinerea permisului de conducere, la patroni de şcoli de şoferi, funcţionari şi poliţişti, potrivit anchetatorilor.

Poliţia Capitalei a început, la sfârşitul lunii iunie, o anchetă în cazul înmatriculării în Bucureşti a Cadillac-ului actualului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, în perioada în care acesta îşi făcuse mutaţie în judeţul Argeş. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat că poliţiştii au început verificările în urma sesizării primite din partea Serviciului Public Comunitar Permise Auto şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti în legătură cu legalitatea înmatriculării autoturismului Cadillac.

Comisarul Ciocan declara că ancheta îl vizează şi pe funcţionarul de la Serviciul Înmatriculări care s-a ocupat de înscrierea Cadillac-ului actualului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Potrivit unor surse din Poliţie, ancheta este la început, fiind în stadiul de "lucrare", însă dacă se stabileşte că actualul primar al sectorului 4 a înmatriculat maşina deşi avea mutaţia făcută pe raza judeţului Argeş, ar putea fi acuzat de uz de fal şi fals în declaraţii, iar funcţionarul care s-a ocupat de înmatriculare, de complicitate la uz de fals.

Neregulile în legătură cu înmatricularea Cadillac-ului lui Cristian Popescu Piedone în Bucureşti, în octombrie 2007, în perioada în care acesta îşi făcuse mutaţie în judeţul Argeş, au ieşit la iveală în urma scandalului izbucnit la Serviciul Permise de Auto şi Înmatriculări Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici