Au încercat să fure date de pe carduri chiar de sub nasul poliţiştilor - VIDEO

Trei cetăţeni bulgari au fost prinşi în timp ce încercau recuperarea unui dispozitiv de skimming instalat pe un bancomat al unei bănci comerciale, în zona Şoseaua Ştefan cel Mare, informează, marţi, Poliţia Română.

22 afișări
Imaginea articolului Au încercat să fure date de pe carduri chiar de sub nasul poliţiştilor - VIDEO

Au încercat să fure date de pe carduri chiar de sub nasul poliţiştilor (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Informatice s-au sesizat, luni dimineaţă, la ora 7.45, cu privire la existenţa unui dispozitiv fraudulos de skimming, destinat copierii informaţiilor înregistrate pe banda magnetică, instalat la un bancomat amplasat pe Şoseaua Ştefan cel Mare, aparţinând unei bănci comerciale, potrivit sursei citate.

Bancomatul este instalat la intrarea în sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

O tentativă similară, tot la acelaşi bancomat, a avut loc în urmă cu câteva luni.

Poliţiştii au luat măsuri de supraveghere operativă a zonei învecinate bancomatului şi de identificare a persoanelor suspecte care au instalat dispozitivul fraudulos.

În jurul orei 12.43, trei persoane aflate într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria s-au deplasat în zona apropiată bancomatului, iar la ora 13.30 au încercat recuperarea dispozitivului de skimming instalat pe bancomat. Ei au fost prinşi şi identificaţi, stabilindu-se că sunt cetăţeni bulgari.

În aceste condiţii, s-au dispus măsuri de ridicare a echipamentului de skimming, precum şi de blocare a bancomatului şi a cardurilor posibil a fi fost compromise, pentru evitarea realizării de tranzacţii frauduloase cu acestea.

În timpul verificării autoturismului folosit de cei trei cetăţeni bulgari, au fost găsite un laptop şi echipamentele necesare descărcării informaţiilor capturate de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a cetăţenilor bulgari, dosarul urmând să fie declinat Parchetului competent, potrivit sursei citate.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici