Au tras o sperietură pe cinste. Trei turişti, între care un copil, rătăciţi în munţii Făgăraş, recuperaţi după mai bine de 12 ore - FOTO

Trei turişti, între care un copil de 14 ani, care s-au rătăcit în Munţii Făgăraş, pe Valea Arpaşului, au fost recuperaţi de jandarmii montani după mai bine de 12 ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1528 afișări
Imaginea articolului Au tras o sperietură pe cinste. Trei turişti, între care un copil, rătăciţi în munţii Făgăraş, recuperaţi după mai bine de 12 ore - FOTO

Au tras o sperietură pe cinste. Trei turişti, între care un copil, rătăciţi în munţii Făgăraş, recuperaţi după mai bine de 12 ore

Cei trei turişti, din Brăila şi Bucureşti, au plecat vineri după-amiază, în jurul orelor 17.00, din Victoria, pe Valea Arpaşului, spre cabana Turnuri, unde aveau rezervare, însă i-a prins noaptea pe traseu, iar în jurul orei 1.00 noaptea au decis să se oprească, după ce au constatat că s-au rătăcit şi în special copilul era obosit.

Sâmbătă, în jurul orei 5.45 au sunat la 112.

„Şase jandarmi montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Sâmbătă, împreună cu patru salvamontişti au plecat în căutarea lor. Cele trei persoane au fost găsite de echipa de salvare, la o distanţă de aproximativ 15 minute de cabana Turnuri”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Braşov.

Salvatorii montani au plecat în căutarea lor în jurul orei 7.45, iar operaţiunea de salvare s-a încheiat în jurul orei 13.00, sâmbătă.

Cei trei erau echipaţi corespunzător pentru munte, dar erau epuizaţi fizic, din cauza dificultăţii traseului, au mai precizat reprezentanţii IJJ Braşov.

„Nu au necesitat îngrijiri medicale. Salvatorii le-au dus alimente şi ceaiuri calde pentru a-şi recăpăta energia”, au mai spus jandarmii.

Jandarmii şi lucrătorii Salvamont i-au ajutat să coboare în siguranţă şi i-au condus până în oraşul Victoria, la maşinile personale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici