Augustin Lazăr a pierdut în primă instanţă procesul cu Ministerul Justiţiei în care solicită daune morale de 1 leu

Fostul procuror general Augustin Lazăr a pierdut în primă instanţă procesul în care a cerut daune morale de 1 leu şi scuze din partea Ministerului Justiţiei. Curtea de Apel a considerat inadmisibilă acţiunea formulată de Augustin Lazăr şi prin urmare a respins-o.

588 afișări
Imaginea articolului Augustin Lazăr a pierdut în primă instanţă procesul cu Ministerul Justiţiei în care solicită daune morale de 1 leu

Augustin Lazăr a pierdut în primă instanţă procesul cu Ministerul Justiţiei în care solicită daune morale de 1 leu

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au pronunţat, miercuri, soluţia în procesul în care Augustin Lazăr a cerut daune morale de un leu de la Ministerul Justiţiei şi publicarea de către acesta a unui comunicat în care să îşi ceară scuze pentru raportul privind activitatea sa, instanţa considerând inadmisibilă acţiunea formulată de fostul procuror general, dând astfel câştig de cauză Ministerului Justiţiei.

„În dosarul (...) ce are ca obiect soluţionarea cererii de anulare act administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei, Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei şi în consecinţă, a respins ca inadmisibilă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi Ministrul Justiţiei”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

În acest dosar, Augustin Lazăr solicită daune morale de un leu de la Ministerul Justiţiei şi publicarea unui comunicat în care să îşi ceară scuze pentru raportul privind activitatea sa. Celălalt proces, prin care Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare a sa din funcţie, s-a încheiat în luna mai, avocatul motivând în cerere că a încetat calitatea de procuror general a clientului său, prin pensionare.

„Prin cererea de chemare în judecată reclamantul solicită de asemenea obligarea Ministerului Justiţiei la plata unor daune morale în sumă de 1 leu şi publicarea pe site-ul Ministerului Justiţiei a unui comunicat având ca obiect scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului”, spunea, în luna mai, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici