Aurel Segărceanu, unul dintre cei mai valoroşi antrenori români de tenis, s-a stins din viaţă

Tatăl lui Florin Segărceanu a ocupat mulţi ani funcţia de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, în perioada în care formaţia tricoloră era compusă de starurile acelei perioade, Virginia Ruzici, Florenţa Mihai şi Mariana Simionescu.

3912 afișări
Imaginea articolului Aurel Segărceanu, unul dintre cei mai valoroşi antrenori români de tenis, s-a stins din viaţă

Aurel Segărceanu, unul dintre cei mai valoroşi antrenori români de tenis, s-a stins din viaţă

În urmă cu câţiva ani, la un turneu Dr.Oetker Trophy, dedicat juniorilor, Segărceanu, întrebat fiind care este secretul ascensiunii generaţiei de fete extraordinare de care dispune România, răspundea în câteva cuvinte pentru a sintetitiza: "Cei care vor să ajungă ca Ruzici, Spîrlea sau Halep trebuie să amestece sportul cu cartea şi să joace de dimineaţă până seara tenis!".

Prof. Doctor Aurelian Segărceanu, antrenor emerit de tenis, tatăl fostului jucător Florin Segărceanu, actualul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României, a murit la vârsta de 84 de ani. Născut la 16 ianuarie 1934, Aurelian Segărceanu este unul dintre cei mai mari antrenori din istoria tenisului românesc el contribuind, de-a lungul timpului, la formarea unor nume importante pentru tenisul din România, de la Florenţa Mihai, Virginia Ruzici, Mariana Simionescu, Sever Dron sau Florin Segărceanu, şi până la Irina Spîrlea, Cătălina Cristea sau Răzvan Sabău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici