Aurel Udor: SMURD Bucureşti realizează jumătate din numărul de intervenţii din ţară

Echipajele SMURD Bucureşti realizează jumătate din intervenţiile din ţară, însă sunt situaţii în care sunt "date la o parte" de Serviciul de Ambulanţă al Capitalei, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Aurel Udor, într-un interviu acordat MEDIAFAX.

288 afișări
Imaginea articolului Aurel Udor: SMURD Bucureşti realizează jumătate din numărul de intervenţii din ţară

Aurel Udor: SMURD Bucureşti realizează jumătate din numărul de intervenţii din ţară (Imagine: Mediafax Foto)

Reporter: Câte echipaje SMURD acţionează în prezent în Capitală? Ce dotări are SMURD Bucureşti şi din cine este compus echipajul?

Aurel Udor: Acum, în activitate concretă se află 16 ambulanţe de prim ajutor şi trei de terapie intensivă. Ambulanţele de prim ajutor au o dotare specifică acestei activităţi, modernă şi completă şi sunt încadrate cu subofiţeri pompieri. Ambulanţele de terapie intensivă sunt încadrate cu şofer, subofiţer pompier, medic şi asistent de la Spitalul Floreasca, care au o dotare superioară celor de prim ajutor, cu aparatură modernă, în măsură să intervină pentru situaţii mai grave. Toate consumabilele şi verificarea acestora se face de Unitatea de Primire Urgenţă de la Spitalul Floreasca.

Reporter: Ce pregătire au membrii echipajelor SMURD?

Aurel Udor: Am pregătit mai multe serii de subofiţeri într-un curs din cele cinci existente în ţară şi la noi în unitate, într-o subunitate, au fost instruiţi de medici, asistenţi şi formatori, care la rândul lor s-au pregătit la Târgul Mureş. Prima activitate a început după 15 mai, când aveam deja în curte o parte din cele 25 de ambulanţe de prim ajutor şi cinci de terapie intensivă. Am pregătit un număr de subofiţeri care să se încadreze pe aceste ambulanţe. Suntem la limita minimă a încadrării, în sensul în care acestor cadre pregătite aproape că este foarte greu sa le dai drumul în concediu.

Reporter: Când urmează să intre în activitatea SMURD celelalte nouă ambulanţe de prim ajutor şi două de terapie intensivă?

Aurel Udor: Avem pregătit al doilea centru de pregătire. Probabil după 1 ianuarie 2009 va începe şi el să îşi desfăşoare activitatea. Cursul are o durată de trei săptămâni, cu o limită de 20 de cadre. După ce fac cursul, ei sunt operatorul secund pe ambulanţe până învaţă. În prezent, se desfăşoara încadrarea unui număr de şoferi şi subofiţeri la Inspectoratul Bucureşti. Gândul nostru este ca toţi aceşti tineri care vor fi încadraţi să treacă prin acest curs. Ei vor fi încadraţi pe celelalte maşini care nu sunt în serviciu.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici