Aurel Udor: SMURD Bucureşti realizează jumătate din numărul de intervenţii din ţară

Echipajele SMURD Bucureşti realizează jumătate din intervenţiile din ţară, însă sunt situaţii în care sunt "date la o parte" de Serviciul de Ambulanţă al Capitalei, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Aurel Udor, într-un interviu acordat MEDIAFAX.

287 afișări
Imaginea articolului Aurel Udor: SMURD Bucureşti realizează jumătate din numărul de intervenţii din ţară

Aurel Udor: SMURD Bucureşti realizează jumătate din numărul de intervenţii din ţară (Imagine: Mediafax Foto)

Reporter: Personalul SMURD urmează şi alte cursuri de pregătire?

Aurel Udor: Lunar, toate turele desfãşoară o activitate de bilanţ şi instruire sub directa îndrumare a doctorului Opriţa, şeful unităţii (SMURD Bucureşti - n.r.). Prilejul acesta conferă posibilitatea respectivelor persoane, medici, asistenţi şi subofiţerii noştri, comandanţii lor, să poarte un dialog în care se trece în revistă tot ceea ce s-a realizat, care sunt probleme care au apărut, ce nevoi au, ce neplăceri au constatat dacă ţineam cont de trafic, reacţia unora sau altora, cum au fost primiţi la unităţile de urgenţă de la celelalte spitale.

Reporter: Vor fi înfiinţate şi alte puncte de plecare pentru echipajele SMURD?

Aurel Udor: Există preocupare la nivelul Primăriei Generale pentru a găsi spaţii sau poate chiar pentru a construi mici subunităţi, unde să avem SMURD, înţelegând prim ajutor, descarcerare şi chiar o maşină de intervenţie. Acum se deplasează din 16 locuri. Orice punct în plus este un câştig pentru cetăţeni şi există o deschidere foarte concretă a Primăriei Generale, a primarului general pentru a găsi asemenea soluţii.

Reporter: Povestiţi-ne când a luat fiinţă SMURD Bucureşti?

Aurel Udor: Într-o primă perioadă, în urmă cu trei ani, au început echipajele de descarcerare. Aceste echipaje încadrau o tehnică pe care am primit-o de la Inspectoratul General. Am început cu trei maşini de intervenţie. Echipajele aveau o minimă pregătire şi de acordare a primului ajutor, ajungând la locul intervenţiei, la accidente de circulaţie cu preponderenţă, iar dacă ar fi fost nevoie, să fie şi ei în măsură să acorde şi primul ajutor. În etapa următoare s-a înfiinţat SMURD Bucureşti, care avea în componenţă elicopterul de la MIRA şi coopera cu Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Floreasca. A început prin această colaborare a Spitalului de Urgenţă Floreasca cu unitatea de aviaţie. Activitatea SMURD se desfăşura deja în opt judeţe din ţară care au avut ca pionierat Târgul Mureş. După această etapă am început pregătirea echipajelor, în urmă cu un an, pentru încadrarea SMURD pe ambulanţe de prim ajutor şi pe ambulanţe de terapie intensivă.

Ca o consideraţie personală, în afara faptului că e greu, că este foarte mult de muncă, e o mare satisfacţie să ajuţi oamenii. Aproape că, dacă te implici concret, oricând ţi-ar lipsi o asemenea misiune. Nu toţi, şi nu vorbesc de cetăţeni, văd cu ochi buni activitatea asta, care noi credem că este şi eficientă, şi este şi nevoie de ea.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici