Aurelian Şoric a fost destituit din Poliţie

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat marţi că fostul şef al IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, a fost destituit din Poliţie după ce în urma controlului făcut de Consiliul Superior de Disciplină, în sarcina lui au fost reţinute 33 de abateri disciplinare.

68 afișări
Imaginea articolului Aurelian Şoric a fost destituit din Poliţie

Aurelian Şoric a fost destituit din Poliţie (Imagine: Tibi Bujdei/Mediafax Foto)

Şeful Poliţiei Române a precizat că printre abaterile disciplinare reţinute se află cele legate atât de activitatea profesională, "care a lăsat de dorit", cât şi de prezentarea eronată în faţa presei a unui concept poliţienesc, care a creat o imagine subiectiv - negativă a Poliţiei.

O altă abatere este cea privind cea de neglijenţă manifestată în îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Liviu Popa a precizat că propunerile formulate de Consiliul Superior de Disciplină din MAI, în urma verificărilor făcute în cazul lui Şoric, au fost transmise ministrului de Interne, Traian Igaş şi însuşite de acesta.

Şeful Poliţiei Române a mai declarat că în cazul fostului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ nu va fi sesizat Parchetul, deoarece nu au fost constatate fapte de natură penală.

Popa a spus că atitudinile şi comportamentul lui Şoric au adus atingere onoarei Poliţiei Române, el fiind neglijent în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi a dispoziţiilor primite de la superiorii săi.

Liviu Popa a mai spus că destituirea lui Şoric din Poliţie poate fi atacată de acesta în instanţă. El a precizat că această sancţiune se referă la activitatea lui Aurelian Şoric şi la comportamentul său în calitate de şef al IPJ Neamţ, nu la dispoziţiile pe care acesta le-a dat.

Şeful Poliţiei Române a explicat că este vorba de neimplicarea lui Aurelia Şoric în activităţile IPJ Neamţ, menţionând că acesta nu a aplicat planul IGPR de prevenire a evaziunii fiscale în judeţ.

Şeful Poliţiei Române a adăugat că deşi cazul lui Şoric a fost unul mediatizat, vrea să se înţeleagă că are toată aprecierea pentru oamenii care muncesc, însă fiecare trebuie să fie tratat pe măsura faptelor sale.

"Marea majoritatea a poliţiştilor din România îşi face datoria. Este păcat că există asemenea situaţii şi nu vom manifesta înţelegere pentru aşa ceva", a spus Liviu Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici