Autobuzul turistic al Braşovului, care zace de cinci ani într-o parcare, va fi scos la licitaţie

Autobuzul turistic al Braşovului, care zace de aproape cinci ani într-o parcare fără să fie folosit, va fi scos la licitaţie din nou. O echipă de evaluatori a stabilit că merită suma de 100.000 de euro, deşi investiţia a fost de 300.000 de euro, în urmă cu zece ani.

734 afișări
Imaginea articolului Autobuzul turistic al Braşovului, care zace de cinci ani într-o parcare, va fi scos la licitaţie

Autobuzul turistic al Braşovului, care zace de cinci ani într-o parcare, va fi scos la licitaţie

Autobuzul turistic supraetajat a fost cumpărat în 2007, cu scopul de a plimba turiştii prin centrul oraşului, dar autorităţile au întrerupt circuitul când au observat că au mai multe pierderi decât câştiguri de pe urma lui.

De curând, Consiliul Judeţean a plătit un evaluator specializat care a stabilit că autobuzul turistic valorează acum 100.000 de euro. Acesta va fi şi preţul de pornire al licitaţiei pe care o va organiza Consiliul Judeţean, cu speranţa că va recupera o parte din investiţia de acum zece ani, când a investit 300.000 de euro.

”Să sperăm ca va exista un cumpărător. Evaluatorii sunt autorizaţi, ei au venit cu această sumă care reflctă realitatea. Avem tot interesul ca aceste bunuri ale Consiliului Judeţean să fie valorificate şi să nu le mai păstrăm“, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Autobuzul turistic pleca de pe Aleea de sub Tâmpa, unde turiştii puteau admira zidul vechi al cetăţii şi Bastionul Ţesătorilor. Parcurgea centrul oraşului până la Biserica Sf. Bartolomeu, apoi autobuzul urca la Belvedere, pe drumul de Poiana Braşov, de unde se vede tot Braşovul, în toată splendoarea lui, apoi făcea o întorcere pe lângă Biblioteca Judeţeană, Piaţa Unirii şi se întorcea din nou pe Aleea de sub Tâmpa. Preţul unei călătorii cu autobuzul era de cinci lei de persoană, dar pentru a pleca în cursă era nevoie de un grup de cel puţin 10 turişti. Mai mult, vehiculul putea fi folosit doar patru luni pe an, vara, iar cheltuielile cu combustibilul nu se justificau, având în vedere că puţini erau turiştii interesaţi să facă un tur al Braşovului au acest autobuz.

Autorităţile judeţene au mai încercat şi în anii trecuţi să vândă autobuzul sau măcar să-l închirieze, dar fără succes.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici