Autocar cu numere false de Republica Moldova, în valoare de 200.000 de lei, confiscat în Vama Albiţa

Un autocar cu numere false de înmatriculare de Republica Moldova, în valoare de peste 200.000 de lei, a fost confiscat de poliţiştii de frontieră din Vaslui în timp ce şoferul, care a afirmat că ar fi angajatul unei firme de transport din Grecia, încerca să îl scoată din ţară prin Vama Albiţa.

157 afișări
Imaginea articolului Autocar cu numere false de Republica Moldova, în valoare de 200.000 de lei, confiscat în Vama Albiţa

Autocar cu numere false de Republica Moldova, în valoare de 200.000 de lei, confiscat în Vama Albiţa (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, un autocar cu 63 de locuri, cu numere de înmatriculare de Republica Moldova, a fost depistat cu modificări ale seriei şasiului, în momentul în care, la Vama Albiţa, s-a făcut controlul asupra mijlocului de transport, la ieşirea din ţară spre Republica Moldova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şoferul autocarului, un bărbat de 43 de ani din România, le-a spus autorităţilor de frontieră că nu ştie de problemele legate de autovehiculul pe care îl conduce, în condiţiile în care este un simplu angajat, pe perioada sezonului estival, al unei firme de transport din Grecia.

"În timpul controlului de frontieră, poliţiştii au constatat că locul unde trebuia să fie poansonată seria de şasiu a autocarului era acoperit cu o bucată de metal ataşată prin sudare deasupra celei originale, făcând imposibilă identificarea acesteia din urmă. Urmează identificarea proprietarului, stabilirea modului de dobândire a mijlocului de transport şi dacă acesta nu figurează ca furat", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit un dosar penal pe numele şoferului autocarului, pentru conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

De asemenea, mijlocul de transport, în valoare de peste 200.000 de lei, a fost confiscat în vederea continuării cercetărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici