Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi ar putea fi reînfiinţată

Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi, desfiinţată în 2010, ar putea fi reînfiinţată din toamnă, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Corneliu Vişoianu, consilier al premierului Victor Ponta.

1399 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi ar putea fi reînfiinţată

Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi ar putea fi reînfiinţată (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Vişoianu a precizat că, în prezent, se lucrează la Strategia naţională pentru persoane cu dizabilităţi, puternic contestată de organizaţiile neguvernamentale, dar şi la reînfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Dizabilităţi, care, înainte să fie desfiinţată, se numea Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap.

"Noi lucrăm acum la finalizarea Strategiei naţionale pentru persoane cu dizabilităţi şi, până în toamnă, la reînfiinţarea autorităţii naţionale. Sunt două obiective pe care guvernul şi le-a stabilit şi, cu siguranţă, le va pune în practică. Sunt bucuros că am stabilit un nou mod de dialog", a spus consilierul premierului, care a participat sâmbătă, într-un scaun cu rotile, la marşul persoanelor cu dizabilităţi din Capitală.

Corneliu Vişoianu a mai spus că prima formă a strategiei, care a fost contestată, nu era primul document de acest fel care s-a încercat să fie făcut "din birou". "Aici este meritul societăţii civile, pentru că a existat o atitudine puternică, ce a dus la oprirea acestui proces şi, acum, la reluarea discuţiilor. Sunt convins că vom avea o strategie europeană, una dintre cele mai reuşite din Europa, şi asta datorită acestui dialog. Este singura noastră şansă", a mai spus el.

Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului (ANPFDC) au fost desfiinţate în 2010, când au fost transformate în direcţii ale Ministerului Muncii. A doua instituţie a fost reînfiinţată anul acesta, în primăvară, sub numele de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici