Autorităţile din Sibiu au revenit asupra centrelor de vaccinare, cu câteva ore înainte de debutul fazei II

  • Primăria Sibiu a anunţat, joi, cu câteva ore înainte de debutul fazei a doua de vaccinare, că au amenajat patru centre de vaccinare într-un spaţiu expoziţional din oraş.
  • Spaţiul a fost pus la dispoziţie de un antreprenor, până acum centrele fiind anunţate în patru săli de sport ale unor şcoli.
3342 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Sibiu au revenit asupra centrelor de vaccinare, cu câteva ore înainte de debutul fazei II

Cele patru centre de vaccinare sunt amenajate în sala Redal Expo, un salon expoziţional, şi fiecare centru are cinci puncte de vaccinare.

„Direcţia de Sănătate Publică a înştiinţat Primăria Sibiu că se va renunţa la amenajarea centrelor de vaccinare în sălile de sport ale unităţilor şcolare stabilite iniţial, motiv pentru care amenajarea lor s-a sistat. Spaţiul Redal Expo a fost pus la dispoziţia municipalităţii gratuit de firma Retezat SA, Primăria Sibiu încheind un contract în acest sens cu firma menţionată. Municipalitatea va achita doar costurile utilităţilor consumate în perioada în care funcţionează centrele de vaccinare, precum şi costurile pentru serviciile de curăţenie şi dezinfecţie a spaţiilor”, a spus Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Amenajarea a constat în amplasarea mobilierului necesar, respectiv paturi, mese, paravane separatoare, birouri, scaune, etc, dotarea cu computere şi imprimante pentru eliberarea adeverinţelor de vaccinare, termometre digitale pentru triaj, truse de prim ajutor şi dozatoare de apă.

Mobilierul a fost pus la dispoziţie de aceeaşi firmă privată, costul pentru restul dotărilor achiziţionate de Primărie fiind de 26.000 lei.

„Pe lângă aceste dotări, după emiterea actului normativ care reglementează recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare, Primăria Sibiu va contracta şi aceste servicii, dacă rămân în sarcina administraţiilor locale. Operaţionalizarea acestor centre a fost realizată de Primăria Sibiu conform dispoziţiilor Ordinului Comun al nr. 2171/181/M.223/4380/2020 pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, sub coordonarea Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi a Direcţiei de Sănătate Publică şi cu aprobarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu”, a mai spus sursa citată.

Aceste patru centre de vaccinare se adaugă celor organizate de instituţiile abilitate în unităţile spitaliceşti din oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici