Autorităţile italiene au confirmat oficial moartea unei românce

Autorităţile italiene au confirmat oficial, până acum, decesul unei persoane cetăţean român, în urma cutremurului din Italia, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al MAE, precizând că nu se confirmă informaţiile din presă referitoare la alţi români victime ale seismului, dar Ambasada încă le verifică.

16 afișări
Imaginea articolului Autorităţile italiene au confirmat oficial moartea unei românce

Autorităţile italiene au confirmat oficial moartea unei românce (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până la această oră, ni se confirmă oficial decesul unei singure persoane cetăţean român, din partea autorităţilor italiene", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al MAE.

Potrivit acestuia, este vorba despre o persoană de sex feminin, fără a oferi alte date. El a precizat că nu este vorba despre fetiţa unei familii de români despre al cărei caz relatase un site al unei comunităţi religioase protestante.

"Pentru restul de informaţii privind victime cetăţeni români apărute în presă, nu avem o confirmare oficială din partea autorităţilor, însă Ambasada română verifică informaţiile", a spus Şerbănescu.

Trei membri ai unei familii de români au murit la San Demetrio, în urma cutremurului care a afectat provincia Aquila, transmitea, luni seară, agenţia Adnkronos, citând afirmaţiile preşedintelui provinciei, Stefania Pezzopane. Potrivit sursei citate, familia, formată din tată, mamă şi fiu, a fost scoasă de sub dărâmături.

Copilul unei familii de români a murit în urma seismului produs luni dimineaţă în regiunea italiană Abruzzo, după prăbuşirea unui locaş de cult evanghelic din oraşul L'Aquila, a informat, tot luni, site-ul comunităţii religioase protestante www.evangelici.net.

MAE a cerut luni românilor care se află sau cunosc conaţionali în situaţii de risc din cauza seismului produs în Italia să contacteze misiunile României în Peninsulă, precizând totodată că, din cauza cutremurului, a fost parţial avariată, momentan, reţeaua electrică şi cea de comunicaţie.

MAE a transmis de asemenea pentru cei interesaţi numărul de urgenţă al Ambasadei: 0039 345 230 24 89.

Cutremurul puternic produs luni în centrul Italiei s-a soldat cu 179 de morţi şi 34 de dispăruţi, potrivit unui nou bilanţ provizoriu furnizat marţi de centrul de coordonare a ajutoarelor din oraşul L'Aquila.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici