Autorizaţia de construcţie a proiectului Cathedral Plaza, anulată

Autorizaţia de construcţie în baza căreia a fost început proiectul Cathedral Plaza, de lângă Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, a fost anulată de Tribunalul Dâmboviţa, decizia putând fi atacată cu recurs de către Millennium Building.

437 afișări
Imaginea articolului Autorizaţia de construcţie a proiectului Cathedral Plaza, anulată

Autorizaţia de construcţie a proiectului Cathedral Plaza, anulată (Imagine: Răzvan Chiriţă - Mediafax Foto)

Tribunalul Dâmboviţa a admis, în 27 februarie, acţiunea reprezentanţilor Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti împotriva autorizaţiei eliberate de Primăria Sectorului 1 Bucureşti în cazul construcţiei proiectului Cathedral Plaza.

Astfel, instanţa dâmboviţeană a anulat autorizaţia de construire nr. 179/18/ B/43074 din 24 februarie 2006, emisă de Primăria Sectorului 1 Bucureşti.

Instanţa Tribunalul Dâmboviţa a respins cerere Arhiepiscopiei privind obligarea Millennium Building, constructorul imobilului Cathedral Plaza, şi a Primăriei Sectorului 1 la plata daunelor morale şi a cheltuielilor de judecată. Decizia poate fi atacată cu recurs.

În martie 2008, Secţia de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Piteşti a respins ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de Millennium Building Development prin care compania solicita modificarea soluţiilor instanţelor de judecată din Craiova privind suspendarea lucrărilor la Cathedral Plaza.

Contestaţia în anulare formulată împotriva deciziei de suspendare a lucrărilor la imobilul Cathedrala Plaza a fost judecată la Curtea de Apel Piteşti după ce, în decembrie 2007, Înalta Curte de Casaţie şi Justitie a admis solicitarea Millennium Building Development de strămutare a cauzei de la Curtea de Apel Craiova.

În 12 iulie 2007, magistraţii Tribunalului Dolj au dispus suspendarea autorizaţiei de construcţie a lucrărilor la Cathedral Plaza. Avocaţii Millenium Building Development au făcut recurs împotriva sentinţei Tribunalului Dolj, la Curtea de Apel Craiova.

În 21 septembrie 2007, Curtea de Apel Craiova a decis ca lucrările de construcţie la Cathedral Plaza să rămână suspendate, respingând astfel recursul avocaţilor societăţii Millenium Building Development împotriva hotărârii Tribunalului Dolj.

Constructorul imobilului Cathedral Plaza, Millennium Building Development, anunţa că au fost oprite lucrările ca urmare a deciziei judecătoreşti, însă preciza că se cuantifică daunele generate de stoparea construcţiei, compania urmând a se îndrepta împotriva Arhiepiscopiei Romano-Catolice pentru recuperarea pagubei.

Citeşte şi:

Dosarul Cathedral Plaza, strămutat la Tribunalul Dâmboviţa

Lucrările la Cathedral Plaza au rămas suspendate printr-o decizie a Curţii de Apel Craiova

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici