Autospeciala transport roboţi, prima intervenţie la incendiul de la rafinăria Petromidia

  • Autospeciala transport roboţi a fost folosită în prima intervenţie la incendiul de la rafinăria Petromidia, anunţă IGSU.
  • Autospecialele au în componenţă patru roboţi, două cu motoare electrice şi două cu motoare termice.
  • Ele sunt destinate intervenţiei rapide în cazul incendiilor de mari proporţii.
678 afișări
Imaginea articolului Autospeciala transport roboţi, prima intervenţie la incendiul de la rafinăria Petromidia

„Prima misiune a autospecialei transport roboţi. La misiunea de stingere a fost alocată şi o autospecială transport roboţi din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov. Acest mijloc performant de intervenţie a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici deţinute asigură, pe lângă eficienţa intervenţiei, protecţia echipajelor operative in misiuni complexe”, anunţă IGSU.

Autospecialele au în componenţă patru roboţi, două cu motoare electrice şi două cu motoare termice. Ele sunt destinate intervenţiei rapide în cazul incendiilor de mari proporţii înregistrate la obiective şi platforme industriale, fixe şi mobile, precum şi în zone comerciale, cu potenţial de explozie, în spaţii închise sau deschise, contaminate chimic, biologic şi nuclear, cu risc ridicat de producere a accidentelor sau contaminării personalului.

De asemenea, roboţii pot îndeplini misiuni de stingere a incendiilor, de evacuare a fumului şi a gazelor, de observare, iluminare a zonelor de acţiune, transport echipamente şi persoane rănite, analiză a mediului afectat cu ajutorul senzorilor şi transmiterea informaţiilor despre acesta către un monitor, colectarea şi transmiterea imaginilor foto şi video atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, detecţie chimică şi nucleară, precum şi eliberarea căilor de acces prin spargere sau împingere, tractare sau remorcare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici