Autostrada Soarelui: Un şofer a fost depistat de radar conducând cu 233 km la oră

Aproape 150 de şoferi au fost prinşi, joi, pe Autostrada Soarelui, conducând cu o viteză peste cea legală, cea mai mare înregistrată de aparatele radar fiind 233 km/h, informează Poliţia Română.

616 afișări
Imaginea articolului Autostrada Soarelui: Un şofer a fost depistat de radar conducând cu 233 km la oră

Autostrada Soarelui: Un şofer a fost depistat de radar conducând cu 233 km la oră (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Acţiunea a fost derulată de Secţia de Poliţie Autostrăzi pe Autostrada Bucureşti - Constanţa, în intervalul orar 6.00 - 10.00, respectiv 15.00 - 18.00, în scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora comise pe fondul nerespectării normelor rutiere care reglementează viteza de deplasare a autovehiculelor pe drumurilor publice.

În cadrul acţiunii au fost folosite mai multe radare "în cascadă", printre care şi sistemele de măsurare a vitezei de tip "TRU-CAM", care măsoară viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser.

Totodată, conducătorii auto opriţi ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză au fost controlaţi şi sub alte aspecte, respectiv: alcool, defecţiuni tehnice minore ale autovehiculelor, mărfuri fără documente de provenienţă, etc.

În urma executării acţiunii, au fost constatate 232 de contravenţii, fiind depistaţi 145 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză pentru acest sector de drum, 33 care nu purtau centura de siguranţă, 14 nu au folosit luminile de întâlnire pe autostradă, iar alte 40 de persoane au fost sancţionate pentru săvârşirea altor abateri.

Totodată, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Trei şoferi au fost depistaţi circulând cu o viteză de peste 50 km/h peste limita de viteză legal admisă pe autostradă, autovehiculele conduse de aceştia fiind înregistrate de aparatul radar având fiecare viteza de 186 km/h, 182 km/h, respectiv 186 km/h.

Un alt şofer a fost înregistrat de două aparate radar circulând cu viteza de 233 km/h, respectiv 198 km/h.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici