Averea noului primar băimărean Cherecheş, verificată de ANI

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate fac verificări cu privire la averea noului primar de Baia Mare, liberalul Cătălin Cherecheş, pornind de la sesizarea ONG-ului "Romania Curată", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din ANI.

280 afișări
Imaginea articolului Averea noului primar băimărean Cherecheş, verificată de ANI

Averea noului primar băimărean Cherecheş, verificată de ANI (Imagine: Shutterstock)

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate fac verificări pentru a stabili statutul donaţiei de 1,5 milioane euro pe care noul primar de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a primit-o de la mama sa, a informat, vineri, www.romaniacurata, cea care a sesizat ANI cu privire la eventuale nereguli pe care le-ar conţine declaraţia de avere a edilului băimărean.

Pe de altă parte, inspectorii au constatat faptul că mama primarului, Viorica Cherecheş, funcţionar public (manager al Spitalului de boli infecţioase şi psihiatrie Baia Mare-n.r.), nu ar justifica provenienţa banilor.

Suma donată apare prima dată menţionată în declaraţia deputatului Cătălin Cherecheş din 19 februarie 2010, ulterior fiind notată în alte două declaraţii.

"Potrivit unor surse judiciare, ancheta a pornit în urma unui material publicat de Romaniacurata, în care am prezentat traseul unei presupuse datorii a primarului către mama sa. În declaraţia de avere din 2008, Cătălin Cherecheş figura cu o datorie la părintele sau de 2,8 milioane lei (din 2007), 697.000 euro (din 2008), iar în declaraţia din 2009, datoria este cumulată şi ajunge la 1,5 milioane euro. În anul 2010, datoria către mama sa se transformă în donaţie, cu specificaţia «dar manual în numerar între rude gradul I, data înstrăinării 20.01.2010, forma act adiţional nr. 1/20.01.2010 la contract de împrumut încheiat la 20.12.2007 şi convenţia din data de 18.02.2009»", spune site-ul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici