AVEREA prim-adjunctului SRI, Răzvan Ionescu: Trei terenuri, patru locuinţe şi un credit de 55.000 euro

Prim-adjunctul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Răzvan Ionescu, deţine, împreună cu soţia, trei terenuri, patru locuinţe, un autoturism şi un credit de 55.409 euro, precum şi venituri anuale de 118.628 de lei, se arată în declaraţia de avere publicată pe pagina Serviciului.

2616 afișări
Imaginea articolului AVEREA prim-adjunctului SRI, Răzvan Ionescu: Trei terenuri, patru locuinţe şi un credit de 55.000 euro

AVEREA prim-adjunctului SRI, Răzvan Ionescu: Trei terenuri, patru locuinţe şi un credit de 55.000 euro (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Răzvan Ionescu deţine, împreună cu soţia, un teren intravilan de 1.735 de metri pătraţi, potrivit declaraţiei de avere. În documentul citat, mai figurează două terenuri în judeţul Galaţi, de 5.000, respectiv 6.654 de metri pătraţi, aflate pe numele soţiei.

Familia Ionescu mai deţine trei apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă de 141 de metri pătraţi în judeţul Ilfov.

În declaraţia de avere a lui Răzvan Ionescu, mai figurează un autoturism Toyota şi un credit de 55.409 euro, scadent în 2027.

Răzvan Ionescu încasează de la SRI venituri anuale de 118.628 de lei, iar soţia sa primeşte 69.833 de lei anual de la Compania Naţională "Loteria Română" S.A., se mai arată în documentul citat.

Pe 24 martie, directorul SRI, Eduard Hellvig, l-a învestit în funcţia de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI) pe generalul Răzvan Ionescu, decretul de numire în funcţie fiind semnat deja de preşedintele României.Acesta şi-a preluat atribuţiile începând cu data de 24 martie 2017.

Generalul de brigadă Răzvan Ionescu are 45 de ani şi o experienţă de peste 20 de ani în munca operativă a Serviciului.

"De profesie este fizician, absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică şi Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă şi Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania", a transmis atunci SRI.

Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcţii, atât în cadrul unităţilor centrale, cât şi teritoriale, unde, potrivit SRI "a avut succese operaţionale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spaţiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaţionale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaţionale, migraţie şi terorism".

"A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan şi a absolvit ca şef de promoţie cursurile de iniţiere. A fost avansat la gradul de general de brigadă în primăvara anului 2016 şi anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea ameninţărilor transfrontaliere", mai informează instituţia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici