AVEREA procurorului Angela Nicolae, suspectată de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală

Procurorul Angela Gheorghiu, şef de birou la Parchetul ICCJ, suspectată de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de 50 milioane de euro, are două terenuri şi o casă de vacanţă în judeţul Giurgiu, moştenite de la bunici, precum şi două apartamente.

2165 afișări
Imaginea articolului AVEREA procurorului Angela Nicolae, suspectată de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală

AVEREA procurorului Angela Nicolae, suspectată de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală (Imagine: Shutterstock)

Procurorul Angela Eugenia Nicolae a fost delegată în 23 mai 2012, pentru şase luni, în funcţia de procuror şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe, altele decât programele Phare, din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Delegarea acesteia pe funcţie a încetat în 23 noiembrie 2012, însă a fost prelungită.

Procurorul Angela Nicolae are, potrivit declaraţiei de avere din 10 iunie 2013, două terenuri în comuna Crevedia Mare, judeţul Giurgiu, unul intravilan de 2.500 metri pătraţi şi celălalt extravilan de 17.200 de metri pătraţi, precum şi o casă de vacanţă de 90 de metri pătraţi, toate moştenite de la bunici.

Angela Nicolae mai deţine un apartament în suprafaţă de 74 de metri pătraţi, cumpărat în 1991, precum şi un apartament de 60 de metri pătraţi, moştenit în 2010 de la mama sa.

Magistratul a mai notat în declaraţia de avere că deţine un autoturism Ford Mondeo din 2008, pe care l-a cumpărat în leasing, iar în octombrie 2012 a vândut o maşină Volkswagen Touareg, în valoare de 5.570 de euro.

Angela Nicolae are de plătit trei credite, deschise în 2009 şi 2012, în valoare totală de 20.000 de lei şi 15.000 de euro.

În anul fiscal anterior, Angela Nicolae a avut venituri de 139.923 de lei din funcţia de procuror şef birou.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat, luni, că a încuviinţat, la cererea DNA, percheziţia domiciliară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului Angela Eugenia Nicolae, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe - altele decât Phare, din cadrul Parchetului ICCJ.

Procurorul Angela Nicolae este suspectată de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe.

"La data de 27 octombrie 2013, CSM a avizat efectuarea percheziţiilor, având în vedere că procurorul în cauză este suspectat în legătură cu infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată în favoarea unor reprezentanţi ai societăţilor comerciale cercetate pentru evaziune fiscală", a precizat DNA, într-un comunicat de presă

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au făcut demersuri pentru identificarea bunurilor mobile şi imobile, astfel încât să fie aplicate măsuri asiguratorii, a mai arătat DNA.

În acelaşi dosar este vizat şi senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, acesta fiind suspectat că ar fi făcut parte din palierul de protecţie a grupării de evaziune fiscală, potrivit unor surse judiciare.

Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău a venit luni la DNA, el declarând că este nevinovat, că are conştiinţa împăcată şi că îşi va da demisia dacă se va cere ridicarea imunităţii sale.

Niculae Bădălău a precizat că nu a fost adus la DNA cu mandat de aducere, ci s-a prezentat în calitate de simplu cetăţean, pentru a rezolva această chestiune.

"Voi răspunde în faţa legii ca orice cetăţean, dacă se dovedeşte că am vreo implicaţie", a spus Bădălău.

Şeful DNA, Codruţa Kovesi, a declarat luni că în dosarul de evaziune sunt vizate şi persoane cu funcţii importante, dar despre care nu se pot da informaţii decât după ce li se aduc la cunoştinţă învinuirile, precizând că vor fi duse la audieri 80 de persoane, din care 50 vor fi puse sub învinuire.

În dosarul de evaziune fiscală care vizează domeniul industriei alimentare ar fi în atenţia anchetatorilor şi angajaţi ai Gărzii Financiare, au precizat surse judiciare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut, luni, 160 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusă urmărirea penală a 50 de persoane, între care sunt şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme.

Potrivit unui comunicat al DNA, percheziţiile sunt făcute la sediile unor firme şi la locuinţe din Bucureşti şi cele cinci judeţe, într-o cauză penală complexă privind infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală care implică un număr mare de persoane constituite într-un grup infracţional organizat.

DNA a precizat că este vizată activitatea a peste 100 de firme româneşti şi străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăţi comerciale români şi străini, avocaţi, contabili şi angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici