Avertisment dur al experţilor pentru români: ”În jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de infecţii noi pe zi”

  • Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, avertizează că numărul cazurilor va continua să crească în condiţiile în care oamenii nu vor respecta regulile.
  • Medicul Popovici este de părere că am putea avea până la 800 de cazuri pe zi pe finalul lunii august.
6462 afișări
Imaginea articolului Avertisment dur al experţilor pentru români: ”În jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de infecţii noi pe zi”
Între creşterea numărului de cazuri din ultima perioadă şi nerespectarea măsurilor de protecţie şi distanţarea socială există o relaţie de cauzalitate directă, susţin autorităţile.
 
Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, avertizează că numărul cazurilor va continua să crească în condiţiile în care oamenii nu vor respecta regulile. 
 
Medicul Popovici este de părere că am putea avea până la 800 de cazuri pe zi pe finalul lunii august.
 
”Vorbim de lucruri logice până la urmă. Vorbim de un raport între măsurile care s-au relaxat şi felul în care populaţia a înţeles să respecte sau să nu respecte aceste măsuri, aşa relaxate cum sunt. În momentul în care oamenii nu respectă măsurile, nu se poate întâmpla decât un singur lucru, mai ales pe fondul relaxării, anume creşterea numărului de cazuri. Practic, de la începutul lunii iunie, am ajuns la un număr bazal de reproducere de peste 1. Reamintesc că numărul bazal peste 1 înseamnă o creştere a epidemiei. Dacă mergem după scenariul de 1.1, făcut de dl Valentin Pârvu şi ne gândim că acest număr bazal se va menţine, practic, în jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de infecţii noi pe zi, ceea ce va însemna o corespondenţă în Terapia Intensivă de peste 500 de cazuri. Aceasta este o situaţie pe care sistemul ar trebui să o poată gestiona. Dar, ne putem pune întrebarea, dacă această situaţie va persista, ce se va întâmpla în septembrie? Chiar dacă se menţine un număr bazal de reproducere, să zicem, relativ stabil, în timp numărul de cazuri în ATI va creşte. Lucrurile trebuie reglate după aceste cifre, care nu pot greşi semnificativ, pentru că, până acum, proiecţiile au fost corecte”, a declarat Emilian Popivici pentru EuropaFM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici