AVERTIZARE ANM: Cod galben de POLEI şi ceaţă. Care sunt judeţele afectate

13 judeţe, majoritatea din Moldova şi Muntenia, se află miercuri dimineaţă sub cod galben de polei şi ceaţă, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

4892 afișări
Imaginea articolului AVERTIZARE ANM: Cod galben de POLEI şi ceaţă.  Care sunt judeţele afectate

AVERTIZARE ANM: Cod galben de polei şi ceaţă în 13 judeţe, majoritatea din Moldova şi Muntenia

Codul galben de polei, prelungit pentru judeţele din Moldova până la 11.30

Meteorologii au prelungit avertizarea cod galben până la ora 11.30 în şase de judeţe din Moldova, unde se semnalează polei, burniţă sau ploaie slabă. Drumarii din Moldova anunţă că se circulă în condiţii de carosabil umed, dar fără blocaje.

Avertizarea cod galben de polei, burniţă sau ploaie slabă a fost prelungită până la ora 11.30 în judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea, Neamţ, Galaţi şi Iaşi.

Drumarii anunţă, la rândul lor, că circulaţia pe drumurile naţionale din Moldova se desfăşoară în condiţii de iarnă, fără blocaje cauzate de starea vremii sau a carosabilului. Se înregistrează lapoviţă şi ninsori uşoare în majoritatea judeţelor Moldovei, cu excepţia judeţelor Galaţi şi Vrancea, unde se înregistrează precipitaţii sub formă de ploaie.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, secţiile de drumuri naţionale din subordinea DRDP Iaşi au intervenit împotriva formării poleiului cu 85 de autoutilaje şi au răspândit 307,6 tone material antiderapant.

Temperatura este cuprinsă între minus 2 şi 1 grad Celsius.

Până la ora 8.30, pentru Suceava, Bacău, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Vrancea, Neamţ şi Galaţi sunt anunţate ceaţă care poate scădea vizibilitatea şi sub 50 de metri, zăpadă spulberată, polei, burniţă şi ploaie slabă, conform uneia dintre atenţionări.

Potrivit unui alt cod galben, până la 9.00, în Harghita, Argeş, Prahova, Dâmboviţa şi Buzău va fi polei şi ploaie slabă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici