Avertizare hidrologică cod galben şi cod portocaliu în Botoşani şi Iaşi

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) anunţă că avertizarea cu cod galben pentru 13 judeţe din ţară emisă luni se ridică miercuri, la ora 10.00, când intră în vigoare o nouă avertizare, cu cod galben şi cod portocaliu, în judeţele Botoşani şi Iaşi.

52 afișări
Imaginea articolului Avertizare hidrologică cod galben şi cod portocaliu în Botoşani şi Iaşi

Avertizare hidrologică cod galben şi cod portocaliu în Botoşani şi Iaşi (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit hidrologului Codru Vrabie de la Centrul Naţional de Prognoze Hidrologice, avertizarea de cod galben şi cod portocaliu, de depăşire a cotelor de atenţie, respectiv de inundaţie, este valabilă de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la ora 10.00.

Avertizarea cod galben este valabilă pentru râurile Bahlui (judeţul Iaşi), Jijia (judeţul Botoşani), Sitna (judeţul Botoşani) şi Prut, în avalul acumulării Stanca Costeşti (judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi), potrivit unui comunicat de presă al INHGA.

De asemenea, avertizarea cod portocaliu, cu depăşirea cotelor de inundaţie, a fost emisă din cauza precipitaţilor abundente căzute în ultimul interval de timp şi este valabilă pentru râul Miletin - sectorul Bălcescu-Şipote, precum şi pe afluenţi (judeţele Botoşani şi Iaşi).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici