Avertizare meteo: Ploi şi vijelii în toată ţara, de duminică şi până luni dimineaţă

Meteorologii anunţă că de duminică la prânz şi până luni dimineaţă, în Maramureş, Transilvania, Moldova şi în zona de munte, dar şi izolat în restul ţării va ploua torenţial, vor fi descarcari electrice, vijelie şi grindină. Potrivit unei informări emise, sâmbătă, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), începând de duminică, ora 12.00 şi până luni, la ora 9.00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din nord-vestul ţării.

3285 afișări
Imaginea articolului Avertizare meteo: Ploi şi vijelii în toată ţara, de duminică şi până luni dimineaţă

Avertizare meteo: Ploi şi vijelii în toată ţara, de duminică şi până luni dimineaţă (Imagine: Andreea Blanatui/Mediafax Foto)

"Se vor semnala averse, descărcari electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 - 20 l/mp şi punctiform 50 l/mp", potrivit informării ANM.

Meteorologii menţionează că fenomenele vor fi mai frecvente şi mai intense în Maramureş, Transilvania, Moldova şi în zona de munte. În restul teritoriului, instabilitatea atmosferica se va manifesta pe arii mai restranse, în prima parte a intervalului în Banat şi Crişana, iar spre sfârşit în Muntenia şi Dobrogea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici