Avertizări hidrologice, ca urmare a depăşirii cotelor Bârladului

Hidrologii au anunţat autorităţile din judeţele Iaşi şi Vaslui asupra pericolului apariţiei, în următoarele şase ore, a unor inundaţii locale pe râurile din bazinul Bârladului, ca urmare a precipitaţiilor căzute şi a celor prognozate.

25 afișări
Imaginea articolului Avertizări hidrologice, ca urmare a depăşirii cotelor Bârladului

Avertizări hidrologice, ca urmare a depăşirii cotelor Bârladului (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

"Ca urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ şi cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate pe baza informaţiilor radar pentru următoarele ore (izolat peste 40 l/mp), în următoarele şase ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efect de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu atingerea si depăşirea cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinul superior şi mijlociu al Barladului (Văslueţ, Telejna, Sacovaţ, Buda, Stavnic), aferente judeţelor Iaşi şi Vaslui", se arată în avertizarea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodăririi Apelor, anunţată, marţi, la ora 17.10.

Hidrologii susţin că marţi seară pe râurile din bazinul superior şi mijlociu al Bârladului se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri pe râurile mici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici