Avioane Craiova va disponibiliza 300 de angajaţi în 2009

Acţionarii Avioane Craiova (AVIO), companie deţinută de Ministerul Economiei, au aprobat vineri disponibilizarea, într-o primă etapă, a 300 de angajaţi în acest an, dacă vor fi îndeplinite o serie de condiţii, potrivit unui comunicat al firmei, remis Bursei de Valori Bucureşti.

33 afișări
Imaginea articolului Avioane Craiova va disponibiliza 300 de angajaţi în 2009

Avioane Craiova va disponibiliza 300 de angajaţi în 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Condiţiile impuse în vederea aplicării planului de diponibilizări sunt asigurarea capacităţilor de producţie pentru apărare, a service-ului în garanţie şi post-garanţie pentru toate produsele livrate Ministerului Apărării Nationale, notificarea Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale asupra intenţiei de restructurare şi reorganizare în situaţia în care sunt vizate capacităţile din inventarul capacităţilor producţiei de apărare.

De asemenea, Avioane Craiova va avea în vedere ca sumele necesare pentru punerea în aplicare a măsurilor organizatorice, manageriale, tehnice şi tehnologice să se încadreze în prevederile bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2009, care va fi aprobat prin hotărâre a guvernului.

Numărul angajaţilor care vor fi diponibilizaţi în cea de-a doua etapă, prevăzută pentru anul viitor, va fi stabilit dupa o analiză în cadrul Consiliului de administraţie al societăţii, ţinând cont de toate condiţiile impuse în cadrul primei etape.

"Pentru sumele acordate salariaţilor disponibilizaţi provenite din bugetul asigurărilor de şomaj, reprezentanţii Ministerului Economiei în AGA la Avioane Craiova vor solicita conducerii executive a societăţtii ca în termen de 60 zile de la data aprobării în şedinta AGA a măsurii disponibilizării colective, să elaboreze un plan de măsuri privind modalitatea de rambursare a acestor sume", se arată într-un comunicat al Avioane Craiova.

Firma estimează că veniturile vor creşte cu 86% în acest an, de la 19,27 milioane lei în 2008 la 35,83 milioane lei, şi că va trece pe profit, cu un câştig net de 6.000 lei, după pierderile de 16,5 milioane lei de anul trecut.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anunţat că va schimba, în urma consultărilor cu reprezentanţii Comisiei Europene, strategia de vânzare a companiei, după ce valabilitatea ofertei a expirat la sfârşitul lunii iulie, fără să se ajungă la o înţelegere cu singurul potenţial cumpărător, compania italiană Alenia Aeronautica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici